Află cum îţi poţi schimba medicul de familie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Află cum îţi poţi schimba medicul de familie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fie că te muţi într-o altă localitate, fie că nu îţi place modul în care eşti tratat de actualul doctor, trebuie să ştii că poţi opta oricând pentru un nou medic de familie. Transferul nu este deloc dificil şi nici nu-ţi va cauza prea multe bătăi de cap.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să depui o cerere de înscriere prin transfer la medicul de familie pe lista căruia vrei să fii. În cerere este musai să precizezi şi numele medicului de la care vrei să pleci.

Medicul de familie primitor are obligaţia ca în termen de 15 zile lucrătoare să-l anunţe prin poştă despre plecarea ta pe pe fostul medic de familie. La rândul lui, acesta din urmă are şi el obligaţia să transmită o copie certificată a fişei tale medicale, tot prin poştă, către noul medic de familie. Termenul este identic cu cel din primul caz. Cabinetul medical de la care pleci va păstra însă fişa medicală originală.

De asemenea, este important de precizat şi că pacientul trebuie să prezinte noului medic de familie documentele care să îi ateste calitatea de asigurat. Aceste documente diferă în funcţie de calitatea asiguratului: salariat, PFA, pensionar, student sau şomer.

În situaţia în care nu se respectă această obligaţie, la sesizarea asiguratului, casa de asigurări de sănătate va efectua actualizarea listei medicului de familie de la care asiguratul doreşte să plece, prin eliminarea asiguratului de pe listă.

Citit 11841 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.