Sumă-record de împrumuturi la CAR Pensionari, în doar două zile

Sumă-record de împrumuturi la CAR Pensionari, în doar două zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pensionarii gălăţeni au împrumutat o sumă-record de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, doar în primele două zile ale acestei săptămâni. Este vorba, în total, de peste 450.000 de lei, bani care au ajuns în buzunarele a 184 de solicitanţi. Cei mai mulţi dintre ei au motivat că au nevoie de un supliment financiar, ca să se asigure că vor avea parte de sărbători pascale tihnite. Sunt însă şi oameni care au cerut fonduri pentru spitalizare şi medicamente, pentru a-şi monta centrală termică sau pentru a-şi cumpăra lemne de foc.

„De data asta am cerut 2.000 de lei, pentru că vreau să fac intabularea casei părinteşti, iar din ce îmi rămâne aş lua şi ceva carne de miel pentru Paşte”, ne-a spus Nicolae Dumitru (58 de ani), care tocmai făcuse solicitare de împrumut. „Noi îi aşteptăm pe copii şi pe nepoţi în vizită, aşa că trebuie să fim pregătiţi. O să facem cheltuielile obişnuite, o jumătate de miel pentru o ciorbă şi pentru friptură, nişte punguţe cu dulciuri şi cadouri pentru cei trei nepoţi. Dar tot ne trebuie nişte bani în plus, aşa că am solicitat 1.200 de lei”, ne-a spus şi doamna Gherghina (59 de ani), a cărei pensie nu depăşeşte cu mult 800 de lei.

În această perioadă, cea mai mică sumă solicitată de pensionari a fost de 300 de lei, dar au fost şi două persoane care au împrumutat câte 8.000 de lei. Cei care au venit la sediul CAR Pensionari de pe Strada Domnească au solicitat, în medie, câte 2.800 de lei. „Nu am mai înregistrat până acum, înainte de Paşti, solicitări în valoare totală atât de mare, de peste 450.000 de lei. E drept că, în ultima perioadă, a crescut şi numărul membrilor noştri, de la începutul anului şi până acum având aproape 1.400 de noi membri”, ne-a spus contabila-şefă de la CAR Galaţi, Tinca Buruiană, care aştepta şi zilele acestea alte solicitări de împrumut de la pensionari.

Citit 3827 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Aprilie 2014 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.