IMPORTANT/ Aflaţi cum veţi intra în posesia cardurilor de sănătate

IMPORTANT/ Aflaţi cum veţi intra în posesia cardurilor de sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor primi cardurile naţionale de sănătate prin poştă, gratuit, cel mai probabil în toamna acestui an


Poştaşul va bate la uşă de două ori, iar, în cazul în care nimeni nu-i va răspunde, va trimite cardul la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, de unde persoana este aşteptată să-l ridice.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) spune că până în prezent au fost tipărite opt milioane de astfel de documente. Fiecare persoană va trebui ca, de la 1 ianuarie 2015, să prezinte cardul de sănătate de fiecare dată când va avea nevoie de un serviciu medical.

"Cardul naţional va limita frauda din sistemul de sănătate şi va îmbunătăţi mecanismul de control al costurilor. În acelaşi timp, documentul asigură accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la date medicale necesare în caz de urgenţe, în condiţii de deplină siguranţă şi protecţie a datelor cu caracter personal", ne-a declarat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Cardul de sănătate este proiectul din sănătate care a avut parte de cele mai multe amânări în ultimii ani. Doar cu distribuţia prin Poşta Română, CNAS a cheltuit de la Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate suma de 13 milioane de euro.

Citit 2782 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.