Telefonul Copilului, sprijin pentru minorii în dificultate/ Copiii abuzaţi pot să ceară ajutor

Telefonul Copilului, sprijin pentru minorii în dificultate/ Copiii abuzaţi pot să ceară ajutor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tot mai mulţi minori sunt victime ale violenţei, iar unii dintre ei aleg să ceară ajutor la Asociaţia Telefonul Copilului. Serviciul, disponibil în fiecare zi, s-a dovedit a fi un ajutor de nădejde al copiilor care decid să rupă tăcerea şi să reclame tratamentele la care sunt supuşi de familie sau de colegi.

Conform informaţiilor furnizate de Lavinia Mandache, coordonator call-center al Telefonului Copilului, de la începutul anului au fost înregistrate şase apeluri. "Din judeţul Galaţi au fost înregistrate şase cazuri, pentru care am primit date cu caracter personal, deoarece au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Copiii care au necesitat sprijin sunt numai fete, din categoriile vârstelor 6-9 ani şi 13-15 ani", ne-a spus sursa citată.

Trei dintre apeluri au reclamat molestare fizică şi abuz emoţional, două cazuri au necesitat consiliere juridică în privinţa încredinţării copilului în cazul divorţului părinţilor. De asemenea, a mai fost raportat un caz de bullying, adică de comportament ostil şi de umilire a unui copil. Astfel de cazuri sunt frecvente în şcoli, dar mulţi elevi nu îşi reclamă colegii pentru că le e ruşine sau de teamă că lucrurile se vor înrăutăţi.

DGASPC Galaţi a preluat cazurile

Cazurile înregistrate la Telefonul Copilului au ajuns la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, care le-au verificat. Conform Nicoletei Ioviţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, au fost luate măsuri pentru patru din cazuri - doi copii au primit protecţie şi doi se află sub monitorizarea asistenţilor.

Unul dintre copiii care se află sub protecţie este o fetiţă de 13 ani, din mediul rural, care era bătută frecvent de tatăl violent. Apelul la Telefonul Copilului a fost făcut de o persoană care nu şi-a dat numele. Aceasta trecea prin faţa casei familiei şi, auzind tratamentul la care era supusă fetiţa, a decis să raporteze cazul. Asistenţii DGASPC s-au deplasat la domiciliul fetiţei, împreună cu câţiva poliţişti, şi au preluat-o pe minoră. "Fetiţa este bine şi se află în centrul de plasament. Va rămâne acolo, deoarece sunt slabe şanse să fie încredinţată unei familii adoptive. Cert e că nu se va mai întoarce în acea casă", a spus Nicoleta Ioviţă.

Asociaţia Telefonul Copilului este un  ONG ce oferă de 12 ani servicii de consiliere, informare şi îndrumare copiilor şi părinţilor. Numărul 116.111 este disponibil de luni până duminică în intervalul orar 8,00 - 24,00.

Citit 2610 ori Ultima modificare Luni, 05 Mai 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.