Avalanşă de înscrieri la pretransferuri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În primele zile de înscriere la pretransferuri, inspectorii şcolari au înregistrat un număr record de dosare, de la învăţătorii şi educatorii din mediul rural care vor să prindă un post la o şcoală din urban. Pentru prima dată, în acest an, cadrele didactice din mediul rural se vor putea transfera la şcolile din urban, dacă au obţinut minim 7,00 la examenul de titularizare, iar cei de la gimnaziu au posibilitatea să predea la liceu, dacă au urmat un curs de perfecţionare de specialitate.

„Cred că vor fi mai puţine cereri pentru pretransferul de la gimnaziu la liceu, pentru că mulţi profesori preferă mediul de lucru cu elevii de V-VIII. În schimb, în prima zi de înscriere a fost avalanşă la învăţători şi educatori, care vor să ajungă în mediul urban. Şi-au depus cereri cu mult mai mulţi decât de obicei”, ne-a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Magdalena Gaiu.

Şedinţa publică pentru pretrasfer şi pentru restrângere de activitate, care are loc pe 19 şi 20 mai (marţi şi miercuri), la Grupul Şcolar Industrial de Marină, se anunţă, de asemenea, una extrem de aglomerată, mai spune reprezentantul ISJ Galaţi.

La etapa de pretrasfer sunt scoase la concurs 689 de posturi complete, dintre care cele mai multe - 401 - sunt disponibile în şcolile din mediul urban.

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.