Cazul Chifan bagă zâzanie între studenţi

Cazul Chifan bagă zâzanie între studenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liga Studenţilor ia atitudine după ce unii studenţi i-au luat apărarea profesorului filmat în timp ce vindea o lucrare de licenţă * Organizaţia studenţească cere pedeapsa maximă dacă profesorul Neculai Chifan va fi găsit vinovat *

Scandalul pe care l-a declanşat flagrantul filmat al profesorului Neculai Chifan, de la Facultatea de Ştiinţe, Universitatea „Dunărea de Jos”, a împărţit studenţii în două tabere.

După ce mai mulţi studenţi au declanşat, marţi, o campanie de susţinere a cadrului didactic filmat în timp ce vindea o lucrare de licenţă, miercuri Liga Studenţilor din Galaţi (LSG) s-a delimitat de aceste acţiuni. Mai mult, liderii LSG susţin că, în cazul în care profesorul Neculai Chifan va fi găsit vinovat de comisia de anchetă înfiinţată la nivelul Senatului „Dunării de Jos”, ar trebui aplicată pedeapsa maximă. Adică desfacerea contractului de muncă.

„Să ia cele mai drastice măsuri”

„Liga Studenţilor susţine orice demers de eliminare din cadrul mediului academic a practicilor de acest gen. Solicităm Senatului Universităţii, în cazul în care cadrul didactic va fi găsit vinovat de către comisia de cercetare disciplinară, să ia cele mai drastice măsuri administrative împotriva celui în cauză, inclusiv desfacerea contractului de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al LSG, semnat de preşedintele Dorin Coteţ.

Reacţia Ligii Studenţilor vine şi ca urmare a unor campanii de susţinere a conf. dr. Neculai Chifan din partea unor studenţi, care foloseau drept argument principal faptul că cel acuzat de corupţie este un excelent cadru didactic.

Comunicatul LSG abordează şi acest aspect. „Atragem atenţia că probitatea morală a unui profesor nu este dată de competenţele profesionale, ci de modul în care înţelege să abordeze procesul academic în întregul lui, inclusiv în ce priveşte conduita morală. Astfel, orice încercare de a scuza fapta cadrului didactic incriminat, cu motive de genul «e un profesor foarte bun» nu face decât să ascundă gravitatea faptelor de care este acuzat cadrul didactic respectiv”, se mai arată în comunicatul Ligii Studenţilor.

Mai mult, liderii studenţilor gălăţeni consideră că ultimele acţiuni ale unor colegi de-ai lor au darul de a-l transforma pe conf. dr. Neculai Chifan într-o victimă. „Susţinem Senatul Universităţii «Dunărea de Jos» în încercarea de a afla adevărul în acest caz şi ne delimităm de orice încercare de a-l victimiza pe respectivul cadru didactic”, se mai precizează în comunicat.

Eroul unui flagrant

Conf. dr. Neculai Chifan a devenit, duminică, eroul unui flagrant prezentat duminică la postul Realitatea TV, în cadrul emisiunii „Şcoală, stradă şi spital”. Acesta a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce primea 400 de lei contra unei lucrări de licenţă din arhiva facultăţii.

Ulterior, Senatul „Dunării de Jos” a constituit o comisie de anchetă, care, în urma unei analize amănunţite, va stabili, în terme de aproximativ zece zile, care va fi sancţiunea ce se va aplica în acest caz. Potrivit rectorului Viorel Mînzu, conf. dr. Neculai Chifan riscă să îşi piardă locul de muncă.

Explicaţii foto: Conf. dr. Neculai Chifan a împărţit studenţii în două tabere

Citit 4968 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.