Loteria notelor şi a posturilor

Loteria notelor şi a posturilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Educatoarele, învăţătorii, profesorii de educaţie fizică, matematică şi franceză au mai multe posturi decât note peste 7,00 * La română, geografie, istorie şi biologie s-au luat note mari, dar catedre sunt puţine * Rezultate mai slabe decât în anul 2010 *

Examenul de titularizare de anul acesta, ultimul din istorie care s-a dat centralizat, are rezultate vizibil mai slabe decât cel de anul trecut. În 2010, ponderea profesorilor care au obţinut note peste 7,00 era de 41 la sută, în timp ce anul acesta doar 32 la sută au obţinut aceeaşi performanţă. De asemenea, în 2010 doar 17,7 la sută dintre candidaţi obţineau note sub 5,00, iar acum sunt 25 la sută în această situaţie.

La toate acestea se adaugă absenteismul în masă, 40 la sută dintre cei înscrişi nu s-au mai prezentat la examen sau au dat foaia fără să scrie un cuvânt.

Titularizabili fără posturi

În special la disciplinele umaniste, notele peste 7,00 s-au obţinut mai uşor, însă posturi sunt foarte puţine. Aşa că notele mari nu le vor putea asigura titularizarea, ci o catedră mai bună la suplinire.

În această situaţie sunt profesorii de limba şi literatura română care au obţinut cele mai multe note de titularizare - 37, dar nu au la dispoziţie decât 9 posturi.

Cea mai tristă situaţie este însă la istorie, unde cei 23 de profesori cu note peste 7,00 au la dispoziţie o singură catedră. La geografie, 19 candidaţi titularizabili „se bat” pentru numai 6 catedre, iar la biologie sunt 10 pe 2 posturi.

Inflaţie de catedre la matematică

La matematică, de câţiva ani, este în schimb inflaţie de posturi. Anul trecut, doar 11 candidaţi au luat notă de titularizare şi au avut 40 de catedre la dispoziţie, anul acesta sunt 25 de candidaţi cu note peste 7,00 şi 49 de posturi libere.

Şi educatoarele stau destul de bine, fiind 15 cu note peste 7,00, pentru 37 de posturi, dintre care 8 în mediul urban. Învăţătoarele sunt şi ele doar 3 care au posibilitate de titularizare, pe 16 posturi disponibile, toate în mediul rural şi în nordul judeţului.

La franceză, sunt 4 profesori cu note peste 7,00, pe 11 posturi, dintre care 4 sunt în oraş, în timp ce la educaţie fizică sunt tot 4 candidaţi titularizabili, pe 12 catedre libere.

O situaţie ciudată se înregistrează la chimie, unde după mulţi ani apare o singură catedră liberă, în oraş, dar niciun candidat n-a obţinut nota care să-i permită titularizarea.

Ca o culme a ironiei, cea mai mare notă de la această specializare este 6.90, adică doar cu 10 sutimi mai puţin decât i-ar fi permis candidatului cu pricina să se titularizeze.

Calendarul repartizărilor pe post

Etapa I de repartizarea pe posturile titularizabile, în şedinţă publică, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7,00 la concursul de titularizare se va desfăşura în zilele de 22 şi 25 iulie, conform calendarului publicat pe site-ul ministerului.

Între 27-29 iulie se va desfăşura etapa a II-a şi vor fi repartizaţi candidaţii din alte judeţe care au obţinut note de titularizare.

Pe 30 iulie se vor publica pe portalul MECTS lista posturilor rămase libere după aceste două etape, cele pentru suplinire calificată, detaşare sau restrângere de activitate nerezolvată.

Concursul de suplinire se va organiza pe 4 august, iar pe 5 se vor afişa rezultatele. Etapa a III-a de repartiţie pe posturi se va desfăşura între 22 şi 26 august.

CITEŞTE ŞI   Începe era pilelor şi relaţiilor

Citit 1494 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.