Vrei o VACANŢĂ liniştită? Iată ce oraşe trebuie să eviţi

Vrei o VACANŢĂ liniştită? Iată ce oraşe trebuie să eviţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pasionaţii de călătorii caută de cele mai multe ori oraşe cât mai atractive din punct de vedere turistic sau care să le permită se relaxeze, însă este recomandat ca publicul larg să aibă cunoştinţă şi de zonele urbane, cunoscute pe întreg mapamondul, pe care este mai bine să le evite.

În rândul oraşelor pe care le vom prezenta ca fiind considerate periculoase pentru turişti vom regăsi localităţi aflate pe toate meridianele şi unde sunt diferite tipuri de regimuri. „Amerikanki” propune o listă scurtă a localităţilor urbane care prezintă un grad mare al infracţionalităţii, unde turiştii nu sunt în siguranţă.

Barquisimeto, Venezuela

Oraşul din Venezuela are o populaţie de peste un milion de locuitori, nefiind una din marile metropole sud-americane, dar gradul infracţionalităţii este foarte mare. Zilnic, există crime şi reglări de conturi între diferite grupări.

Peshawar, Pakistan

Localitatea pakistaneză este teatrul confruntărilor între diferite triburi şi lideri ai grupărilor criminale, care se confruntă pentru supremaţie. Un lucru aparte al acestui oraş este reprezentat de atacurile sinucigaşe cu bombă.

Acapulco, Mexic

Acapulco a avut în trecut o „epocă de aur” când era considerat un oraş preferat al turiştilor care voiau sa stea la soare, să se relaxeze şi să se delecteze cu produsele din Mexic. În prezent, această localitate are un grad din ce în ce mai mare al infracţionalităţii.

Maceio, Brazilia

Brazilia are numeroase oraşe în care gradul acţiunilor violente este foarte ridicat. Maceio este capitala statului Alagoas şi are o medie de 135 de crime la 100.000 de locuitori pe an. Oraşul este considerat de departe cel mai periculoasă localitate urbană din Brazilia, depăşind Rio de Janeiro.

Mogadishu, Somalia

Mogadishu are în ultimii ani mari dificultăţi în gestionarea atacurilor dese ale militanţilor al-shabab. Statele Unite le-a recomandat în mod insistent mult timp cetăţenilor americani să evite să meargă în Somalia, relaţiile diplomatice pe care administraţia de la Casa Albă a avut-o cu această ţară fiind deficitare.

Nairobi, Kenya

Continentul african are o lungă istorie a violenţelor şi confruntărilor sângeroase. Nairobi a cunoscut în ultimi ani mari probleme în controlarea reţelelor de crimă organizată. Oraşul kenyan este periculos, cu precădere pentru femei, dar tuturor turiştilor le este recomandat să nu se plimbe noapte pe străzi.

Cali, Columbia

Numeroase zone urbane privite din perspectiva nivelului ridicat al violenţei sunt din America Latină. Cartelurile de droguri sunt cele care fac din Cali un oraş periculos, unde numărul celor care se ocupă de activităţi ilegale este foarte ridicat.

(Surse online)

Citit 815 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.