Ansamblul "Ciobănaşul", 30 de ani de activitate

Ansamblul "Ciobănaşul", 30 de ani de activitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ansamblul artistic „Ciobănaşul” împlineşte, la sfârşitul acestei luni, 30 de ani de activitate încununată de un număr mare de premii, participarea nenumărate evenimente şi aprecierea a mii de spectatori. Prestigiosul grup folcloric a avut în componenţa sa, de-a lungul acestor 30 de ani, peste 500 de instrumentişti şi mult mai mulţi solişti vocali, precum Doiniţa Fluture, Ionuţ Pâslaru, Gheorghiţă Iacob. Pentru a marca această sărbătoare într-un cadru festiv, sâmbătă, 31 mai, începând cu ora 10,00, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol omagial. Pe scena instituţiei vor urca ansamblurile „Ciobănaşul I” şi „Ciobănaşul II”, precum şi foşti membri care acum au propriile formaţii – „Andante”, „Orizont 2000”.

Profesorul Ioan Traian Ilisan, cel care a înfiinţat ansamblul „Ciobănaşul”, spune că e mulţumit de traiectoria pe care a avut-o grupul folcloric şi că a pornit proiectul datorită „microbului” şi a dragostei pentru muzică. Iniţial numit „Ansamblul artistic al Şcolii Nr. 38”, întrucât profesorul Ilisan predă în instituţie încă din anul 1984, „Ciobănaşul” a fost nelipsit de la concursurile şi festivalurile din ţară şi din Republica Moldova, cucerind numeroase premii şi mii de ascultători. Deoarece a avut un succes răsunător ansamblul, profesorul Ilisan a decis să înfiinţeze, în 2010, şi „Ciobănaşul II”, format din elevi ai Şcolii Nr. 34.

„În prezent, am 60 de membri în „Ciobănaşul I” şi 35 la „Ciobănaşul II”. Instrumentişti nu prea mai sunt, pentru că cei mai mulţi se orientează acum pe instrumente electronice – orgile. În ultimul timp, la copii nu mai există dragostea de a cânta, nu le mai place nimic. Ei nici nu ştiu să se joace”, a încheiat mâhnit profesorul Ilisan.

Citeşte şi: Gălăţeanca Maria Crăciun va cânta pentru cartea mamei sale

Citit 5442 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.