Sute de certificate şi multe speranţe pentru rromi

Sute de certificate şi multe speranţe pentru rromi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul „Mişcare pentru Recunoaşterea Competenţelor Profesionale ale Romilor” a ajuns la final. La închiderea oficială, organizată în sala de conferinţe a Centrului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, au participat, printre alţii, primarul Dumitru Nicolae, preşedintele CJ, Eugen Chebac, directorul Agenţiei Judeţene de  Ocupare a Forţei de Muncă, Carmen Tofan şi reprezentantul partenerului italian în proiect, vicepreşedintele provinciei Potenza, Domenico Iacobuzio.

Per total, proiectul care s-a bucurat de  finanţare PHARE a costat 161.864 de euro. Mai exact, contribuţia PHARE a fost de 140.863 de euro, în vreme ce Consiliul Local a dat 17.001 euro, iar provincia Potenza a venit cu încă 4.000 de euro.

La finalul acţiunilor, s-a constatat că, dintre cei 300 de rromi din judeţ, vizaţi de proiect, 280 au obţinut deja certificate de recunoaştere a meritelor profesionale, în urma cursurilor de profil organizate de AJOFM Galaţi.

De fapt, cursurile i-au ajutat pe rromi să obţină atestate recunoscute de stat, în meseriile pe care până atunci le practicau fără să poată face dovada calificării.

În urmă cu câteva zile, unii dintre absolvenţii cursurilor au participat, la sediul AJOFM, la interviuri cu cinci angajatori gălăţeni aflaţi în căutare de muncitori calificaţi (foto). 

Mulţumiţi de rezultate au fost şi primarul, şi preşedintele AJOFM, şi preşedintele Alianţei Rromilor gălăţeni, Viorica Gotu, dar şi partenerul italian în proiect.

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.