PROGNOZA METEO pentru vara lui 2014/ Cum va fi VREMEA în Galaţi în următoarele trei luni

PROGNOZA METEO pentru vara lui 2014/ Cum va fi VREMEA în Galaţi în următoarele trei luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În partea de sud-est a României, conform estimărilor meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) pentru perioada iunie-august 2014, sunt aşteptate temperaturi peste pragul caniculei şi precipitaţii reduse cantitativ.

Temperatura medie globală a Pământului se află într-o tendinţă de creştere uşoară. Lucrurile nu ar trebui să ne alarmeze momentan, deoarece, conform Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei din SUA, între anii 1880 şi 2012, temperatura medie globală a crescut cu doar 0,85 de grade Celsius.

În iunie, va fi nevoie de irigaţii

Conform specialiştilor, gălăţenii vor resimţi vara caniculară încă din luna iunie, când se vor înregistra valori termice mai mari decât de obicei. Astfel, ANM avertizează că, în sud-estul şi vestul României, temperatura medie lunară a aerului va fi peste normalul perioadei.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, culturile din partea de sud-est a ţării vor trebui irigate, pentru că volumul de apă rezultat din ploi în luna iunie abia va atinge valoarea de 60 de litri pe metrul pătrat.

Iulie vine cu temperaturi de peste 35 de grade

În luna iulie, specialiştii nu oferă nicio prognoză optimistă. Astfel, temperatura medie înregistrată în partea de sud-est a ţării va fi peste normele climatologice, ceea ce înseamnă valori ce pot depăşi 35 de grade Celsius.

Valorile precipitaţiilor se vor menţine scăzute, cantitatea de ploi atingând valoarea de 40 de litri pe metrul pătrat, mai puţin ca în luna precedentă. Deci, iarăşi secetă combinată cu temperaturi caniculare.

Căldură toridă, în luna august

Pe parcursul lunii august, meteorologii prognozează un regim termic ce se va situa peste normalul perioadei în partea de sud-est a ţării. Pe lângă căldura toridă, specialiştii estimează din punct de vedere pluviometric cantităţi lunare de precipitaţii cu mult sub mediile climatologice pentru această zonă a României. Astfel, un semnal de alarmă ar trebui tras încă de pe acum, căci precipitaţiile acumulate pe parcursul lunii august 2014 vor însuma doar 20 de litri pe metru pătrat.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading (Anglia) şi au un grad de realizare de aproximativ 60 la sută. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durata scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui sistem.

Citit 4314 ori Ultima modificare Joi, 29 Mai 2014 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.