Atenţie, PĂRINŢI! Se amână vaccinarea COPIILOR de clasa a opta

Atenţie, PĂRINŢI! Se amână vaccinarea COPIILOR de clasa a opta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza bâlbâielilor birocratice de la nivelul Ministerului Sănătăţii, copiii de clasa a opta nu vor mai fi vaccinaţi difterotetanic. "Am primit o circulară de la minister, prin care am fost înştiinţaţi că programul de vaccinare se va amâna până la toamnă", a explicat doctorul Valentin Boldea, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul întregului judeţ, nu mai puţin de 3.000 de copii ar fi trebuit să beneficieze de acest vaccin. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în toamnă vor fi vaccinaţi copiii care intră în clasa a noua. În cazul celor care vor renunţa la şcoală, vor interveni medicii de familie, care vor trebui să realizeze schema de vaccinare.

"Ministerul Sănătăţii achiziţionează dozele de vaccin, drept pentru care, în acest moment, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu are pe stoc astfel de vaccinuri", a mai explicat doctorul Boldea. "Nu putem spune că amânarea vaccinării reprezintă un risc pentru elevi. Nu este pentru prima dată când vaccinarea se amână. Singurul risc este legat de abandonul şcolar", a mai explicat sursa citată.

Vaccinul difterotetanic este necesar pentru întărirea sistemului imunitar şi protejarea organismului împotriva difteriei (o boală bacteriană contagioasă) şi a tetanosului (boală care determină spasme musculare severe, dureroase).

Citit 1401 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.