TRATAMENTE NATURISTE/ Sucul de varză crudă învinge ulcerul

TRATAMENTE NATURISTE/ Sucul de varză crudă învinge ulcerul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Varza este unul dintre alimentele de bază, de-a lungul timpului descoperindu-i-se efectele benefice ca medicament în numeroase afecţiuni. Ea are un conţinut bogat în săruri minerale şi vitaminele A, B1, B2, C, PP.

Cele mai recente studii au demonstrat chiar că sucul de varză albă este indicat în cazul bolnavilor de ulcer gastric. La baza acestui studiu a stat descoperirea unei noi vitamine - vitamina U sau factorul antiulceros. Astfel, experienţele clinice ale cercetătorilor de la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii au arătat că, dintr-un grup de 65 de pacienţi care sufereau de ulcer gastric, 62 au fost vindecaţi după trei săptămâni de tratament cu suc proaspăt de varză albă. Sucul de varză, obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe, a prezentat rezultate bune şi în pirozis (durere asemănătoare unei arsuri, care urcă din stomac în esofag, terminându-se cu o regurgitare de lichid acid în gură). Această băutură este indicată în locul bicarbonatului de sodiu în combaterea senzaţiilor de vomă, a catarului intestinal (inflamaţia mucoasei intestinale) şi în disfuncţiile hepatobiliare. În plus, medicii specialişti le recomandă sucul de varză albă copiilor, deoarece are acţiune împotriva oxiurilor şi limbricilor.

Cura de varză albă are acţiune diuretică, fiind recomandată celor care suferă de litiază renală. Are indicaţii şi în cazul celor care suferă de ciroză, deoarece favorizează resorbţia lichidului de ascită. Datorită glutaminei, varza albă este benefică şi pentru recuperarea alcoolicilor. Sucul proaspăt de varză este un bun cicatrizant şi emolient. O altă proprietate a acestei legume este şi aceea de revulsiv, frunza de varză folosindu-se sub formă de cataplasmă în reumatismul cronic.

Pe de altă parte, varza acră este un dezinfectant al tractului digestiv şi stimulează digestia, datorită acidului lactic pe care îl conţine. Zeama de varză acră este şi un bun laxativ.

Cura cu suc de varză trebuie să dureze trei săptămâni, recomandă specialiştii, citaţi de jurnalul.ro. Însă pentru a evita balonările pe care le-ar putea provoca, este indicat să se înceapă cu un tratament pe bază de suc de morcovi sau de spanac, timp de două-trei săptămâni, şi abia după aceea să treceţi la varză.

Cura de suc de varză este recomandată în principal în cazul gastritelor hiperacide şi al ulcerului gastric.

Se prepară un suc proaspăt de varză albă, prin presare sau prin stoarcere. Tratamentul presupune să beţi zilnic un pahar de suc, obţinut dintr-o varză de mărime medie. Cantitatea obţinută se împarte în trei părţi, iar bolnavul va bea câte o parte între mesele principale. Sucul de varză nu trebuie să fie amestecat cu niciun alt suc.

Citit 42788 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.