Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Banii necesari pentru tratamentul pacienţilor gălăţeni cu HIV-SIDA ajung doar până la sfârşitul lunii iulie. Astfel, asigurarea terapiei antiretrovirale şi în a doua jumătate a anului depinde în totalitate de rectificarea bugetară anunţată de premierul Victor Ponta pentru luna iulie.
Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi, dr. Miruna Drăgănescu, Galaţiul nu are probleme în prezent în asigurarea accesului la tratament a acestor pacienţi. În alte judeţe, în schimb, banii alocaţi au fost deja cheltuiţi.
Vă reamintim faptul că aproximativ 250 de gălăţeni infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) au rămas fără tratament în urmă cu patru luni, atunci când banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii pe primele trei luni din an fuseseră epuizaţi.
În cazul în care bolnavii diagnosticaţi cu HIV/SIDA fac o întrerupere prelungită a tratamentului, virusul poate suferi modificări, caz în care spitalul este nevoit să asigure o schemă mai scumpă de tratament.

Citit 636 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 18:59

1 comentariu

  • postat de doru Joi, 19 Iunie 2014 13:45 89.137.138.*** Link la comentariu
    0
    1

    Asta ar trebui sa ingrijoreze edilii si pe cetatenii orasului,inainte de caini, hotii si disputelel politice care se creeaza pe aceste postari.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.