Cum a CHELTUIT Primăria BANII în 2013/ Cât ne-au COSTAT paza, întreţinerea şi curăţenia oraşului

Cum a CHELTUIT Primăria BANII în 2013/ Cât ne-au COSTAT paza, întreţinerea şi curăţenia oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numai Poliţia Locală a cheltuit 7,4 milioane de lei doar pe salariile angajaţilor * Iluminatul public a „ars” de 11 milioane de lei, salubrizarea ne-a „curăţat” de 22 de milioane de lei, iar 4 milioane de lei au stins setea gălăţenilor


Scump, ar fi răspunsul generic la întrebarea "Cât ne-au costat paza, întreţinerea şi curăţenia oraşului?", dacă avem în vedere că suma totală sare de 66 de milioane de lei. După cum am promis, continuăm analiza modului în care Primăria municipiului Galaţi a cheltuit banii din bugetul local al anului 2013, aşa cum reiese din contul de execuţie bugetară votat recent de aleşii locali.

Poliţia Locală a avut la dispoziţie un buget de peste 9,8 milioane de lei, dar a fost chivernisită şi a cheltuit 9,7 milioane lei. Din aceşti bani, 7,4 milioane de lei s-au dus numai pe salarii, iar restul, pe bunuri. Pentru paza domeniului public, însă, Primăria a scos din buzunar alte 1,4 milioane de lei. Tot la capitolul cheltuieli intră şi suma de 484.580 de lei pentru asigurarea salariilor şi a funcţionării Serviciul Protecţie Civilă. În total, ca să ne simţim în siguranţă în oraş, Primăria a cheltuit peste 11,6 milioane de lei, adică peste 2,6 milioane de euro.

Serviciile de întreţinere a iluminatului public şi consumul de energie electrică au înghiţit 11,4 milioane de lei, o sumă comparabilă cu cea de la „siguranţă”.

Pe ape meteorice, întreţinerea cişmelelor şi fântâni plus consumul de apă s-au „scurs” peste 4 milioane de lei! Însetaţi mai suntem! Reparaţiile executate de Primărie la imobile au uşurat bugetul local cu 1,6 milioane de lei.

Nu ştim dacă oraşul vi s-a părut mai curat decât în alţi ani, cert este că, pentru activitatea de salubrizare, Serviciul Public Ecosal a cheltuit suma de 22,2 milioane de lei, din care 5,2 milioane de lei pentru cheltuieli de personal, iar diferenţa de peste 17 milioane de lei pentru bunuri şi obiecte de inventar. Mai trebuie spus că, din bugetul general al oraşului, s-au cheltuit pentru serviciile de colectare a deşeurilor menajere din municipiului Galaţi peste 15,5 milioane de lei.

 

Citeşte şi: Ce s-a realizat cu FONDURI EUROPENE în alte orașe din țară/ Galaţiul încă VISEAZĂ, în alte părți SE LUCREAZĂ!

Citit 1297 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.