Campania VL "Eu vara nu dorm "/ Unde poţi face PLAJĂ în Galaţi şi de câţi BANI ai nevoie (FOTO)

Campania VL "Eu vara nu dorm "/ Unde poţi face PLAJĂ în Galaţi şi de câţi BANI ai nevoie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vă place să staţi la soare şi să vă bălăciţi în voie, toată ziua, dar nu aveţi bani să plecaţi în concediu la mare, vara aceasta? Nicio problemă. Şi în Galaţi aveţi posibilităţi de distracţie pentru toate buzunarele. Fie că vă duceţi la o piscină de fiţe unde aveţi nevoie de câteva zeci de lei, fie că mergeţi şi staţi la soare într-un alt loc amenajat, unde biletul de intrare nu este mai mare de 10 lei, important este să va simţiţi bine şi să nu treacă vara fără să prindeţi puţin bronz. În primul material al campaniei noastre „Eu vara nu dorm” vă prezentăm o radiografie a locurilor unde  puteţi face plajă în acest sezon cald.

Unde este cel mai ieftin

Pentru a ne raporta prima dată la locurile din oraş, alegem Plaja Dunărea, din Micro 19, lângă Turnul de Televiziune. Acesta este cel mai ieftin loc unde vă puteţi bucura de o zi însorită de vară împreună cu prietenii şi cu familia. „Am terminat lucrările de reamenajare a bazinului mare, plaja a fost curătaţă, sunt gata şi bazinele pentru copii. Dacă va fi la fel de cald ca până acum, vom putea băga apă în bazinul mare, în weekend.”

De ajuns la plajă este foarte uşor, pentru că în zonă au traseu toate mijloacele de transport în comun. Evident, în cazul în care nu mergeţi cu maşina personală sau cu taxiul. Biletul de intrare pentru adulţi este 6 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 4 lei, parcarea costă tot 4 lei şi dacă nu vreţi să staţi cu grija că vă pot fi furate lucrurile personale, le puteţi lăsa la garderobă dacă plătiţi 1,5 lei în plus. Chiar dacă preţurile de la intrare nu sunt absolut deloc justificate pentru condiţiile (precare) pe care le aveţi acolo, vă puteţi petrece o zi întreagă sub soare, cu bani puţini. 

Plajă lângă lac

La periferia oraşului, la aproximativ un kilometru de Cimitirul Evreiesc, străluceşte în lumina soarelui Lacul Vânători, cunoscut şi sub numele de Lacul Partidului. Şi aici se poate face plajă însă…pe uscat. Cum de ani de zile municipalitatea nu a mai investit niciun ban aici, trebuie să ştiţi că nu există apă curentă. Nici  măcar la duşuri nu vă puteţi răcori, din moment ce scăldatul în lac este interzis. Dacă ajungeţi acolo, singurul avantaj ar fi că aveţi unde alege să vă aşezaţi cearşaful/pătura şi vă puteţi relaxa şi într-un loc liniştit la umbră, în pădurice.

Preţul biletului de acces este de 4 lei pentru copii, elevi şi studenţi, 6 lei pentru adulţi, iar parcarea este şi ea tot 4 lei. La Lacul Vânători se ajunge ceva mai greu pentru că mijloacele de transport în comun au capătul traseului în Barieră iar de acolo trebuie să luaţi taxiul, dacă nu aveţi o altă maşină care să vă ducă.

Ceva mai departe, în cealaltă parte a oraşului, găsim Lacul Brateş. Complexul cu acelaşi nume este amplasat în zona de Nord-Est, la doar 3 minute de zona "Bariera Traian" şi la aproximativ 10 minute de centru. Aici se poate ajunge fie cu maşina personală, fie cu taxiul, fie cu maxi taxi până în Barieră, iar după aceea, cei care se încumetă, pot merge pe jos maximum 15 minute.

Intrarea costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, iar pentru micuţii de până la 7 ani părinţii nu plătesc. „Îi aşteptăm pe gălăţeni cu toate facilităţile posibile. Am început renovările încă din luna aprilie. Avem apă potabilă, duşuri cu apă rece, duşuri cu apă caldă, terase, restaurant”, ne-a declarat administratorul complexului, Rusu Ibolya Cecilia.  Iar cei care nu vor să se aşeze direct pe jos, pe nisip, pot închiria şezlonguri la 10 sau 15 lei pe zi.                  

Sub soare, la piscine „de fiţe”

Cei care vor să se răsfeţe dar au şi ceva mai mulţi bani în buzunar, pot alege să facă plajă la Clubul Viva, de pe aleea Meteo, lângă hypermarketul Metro. Aici, gălăţenii, în timpul săptămânii, plătesc la intrare 35 de lei şi primesc prosop, şezlong, o pizza şi o băutură răcoritoare iar, în weekend, din cei 50 de lei achitaţi la intrare, au parte de şezlong, prosop şi o băutură răcoritoare. Pentru a ajunge acolo, trebuie să meargă cu maşina personală sau cu taxiul dar ar mai exista şi varianta transportului cu maxi taxi până în Barieră şi apoi să pornească la pas, dacă îi ţin picioarele.   

Un alt complex modern unde vă puteţi întinde în voie la soare este “Stejarul”, aflat în inima Pădurii Gârboavele, la aproximativ 17 km de Galaţi, pe DN24D care duce spre Cuca. Aici se poate ajunge ori cu maşina personală ori cu taxiul. De luni până vineri intrarea costă 35 lei pentru adulţi, iar sâmbăta şi duminica tariful întreg este de 45 lei, sumă ce include pentru clienţi şezlong, pernuţă şi prosop.  Pentru copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, părinţii plătesc doar jumătate din preţul întreg, iar pentru cei sub 5 ani accesul este gratuit.

O altă piscină „de fiţe” este şi „Bora Bora” de la Priza Dunării. Aici, în zilele de luni intrarea costă 20 de lei, de marţi şi până vineri preţul este de 30 de lei iar în weekend clienţii trebuie să scoată din buzunar 40 de lei pentru intrare (primiţi de fiecare dată şi o băutură răcoritoare la alegere).

La soare…în natură

De multe ori, gălăţenii preferă să se bronzeze şi acolo unde găsesc un loc liber pentru a-şi aşeza cearşaful, fără să scoată un leu din buzunar. Vorbim aici despre fosta plajă Vacanţa, de la malul Dunării, în apropierea supermarketului Auchan, despre zona de lângă malul Siretului, tot acolo unde se termină cartierul Micro 21.

Se mai poate face plajă gratis şi apropierea bălţii Zătun sau pe nisipul fin, de pe plaja “Cocuţa”, aflată pe malul tulcean al Dunării. Pentru asta însă, trebuie să daţi 5 lei de persoană pentru a trece cu bacul şi 18 lei pentru autoturism (cu tot cu şofer).

La plajă la vecinii brăileni

La Brăila, piscina Summer Club Temptation, aflată pe faleză, vă aşteaptă cu următoarele tarife: în cursul săptămânii 10 lei biletul pentru copii şi 15 lei pentru adulţi, iar în weekend adulţii plătesc 20 de lei la intrare pentru ei şi 15 pentru copii. 

Puteţi merge însă şi la Lacul Sărat, situat la aproximativ 5 kilometri de oraş, staţiune cunoscută pentru nămolul şi apa sărată cu proprietăţi curative. Biletul pentru adulţi costă 5,5 lei iar pentru copii 2,5 lei. Dacă nu aveţi maşină personală, puteţi merge cu microbuzul până la intrarea în oraş (preţul unei călătorii este de 5 lei), iar de acolo urcaţi în tramvaiul 21 până la Parcul Monument, unde coborâţi şi luaţi tramvaiul 24 care vă lasă exact la intrarea în staţiune.

Dacă aţi fost măcar într-unul dintre aceste locurile de făcut plajă din Galaţi, aşteptăm cu interes părerile dumneavoastră. Ne interesează să ne spuneţi ce v-a plăcut, ce v-a dezgustat sau ce mesaje aveţi pentru autorităţile locale care administrează plajele şi lacurile din Galaţi.

Citit 12327 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.