SONDAJ VL/ CÂND ar trebui să fie organizate SĂRBĂTORILE GALAŢIULUI?

SONDAJ VL/ CÂND ar trebui să fie organizate SĂRBĂTORILE GALAŢIULUI?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin Hotărârea Consiliului Local nr.100 din 20 noiembrie 1992, Sărbătorile Galaţiului au fost stabilite de ziua Sf.Apostol Andrei. Într-un mesaj postat recent pe Facebook, primarul Marius Stan a declarat că se gândeşte să mute Sărbătorile Galaţiului vara. Anul trecut, în iulie, ziarul „Viata liberă” scria în premieră despre un proiect de hotărâre semnat de edil, prin care se propunea organizarea, începând cu 2014, a Lunii Oraşului Galaţi, în perioada 15 august – 15 septembrie. De ce atunci? Pentru că şi în perioada interbelică serbările oraşului erau vara. Astfel, ziarul Acţiunea din 1937 scria că „în deceniul patru al secolului al XX-lea luna oraşului era sărbătorită din 15 august şi se încheia pe 15 septembrie”.

În fapt, se dorea separarea sărbătorii laice de cea religioasă, de Sf. Ap. Andrei urmând să aibă loc doar manifestările cu caracter religios şi social-filantropic. Proiectul nu a mai ajuns, însă, la vot.

Pentru că opinia dumneavoastră este importantă pentru noi, vă invităm să participaţi la sondajul nostru on-line şi să răspundeţi la următoarea întrebare: 

DETALII AICI: Câte SUTE DE MII DE EURO a CHELTUIT Primăria Galaţi, în 2014, pe DISTRACŢIE

Citit 1728 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.