Unde se poate cânta în Galaţi? Avem concerte, dar n-avem spaţii corespunzătoare
Foto: Foto: Impresarul lui Julio Iglesias a considerat că Stadionul Siderurgistul nu este suficient de bun pentru concertul starului latino

Unde se poate cânta în Galaţi? Avem concerte, dar n-avem spaţii corespunzătoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Sandra a concertat în aer liber, într-o zonă în care nu încăpeau mai mult de 6.000 de persoane, Direcţia 5 s-a produs în parcul Rizer, o locaţie marginală a oraşului, iar Michael Bolton a cântat lângă noul mall, din noul Galaţi, pe un teren acoperit mai mult cu pământ, a venit rândul rockerilor britanici de la Uriah Heep să concerteze pe un stadion în paragină. Cum Julio Iglesias e aşteptat, pe 22 iulie, iar impresarul a cerut schimbarea locului concertului, de pe Stadionul Siderurgistul, pe Stadionul Dunărea, ne punem întrebarea când va avea Galaţiul un spaţiu suficient de mare, central, european şi atractiv, astfel încât cei care ne trec pragul să nu aibă un gust amar, iar spectatorii să nu se întoarcă acasă cu gândul că nu au emigrat la timp.

Dacă vorbim de spaţii închise, în care se pot desfăşura acţiuni ample, avem Sala Sporturilor şi Patinoarul, care însă nu stau bine la capitolul acustică. Dacă vrem să găsim în oraş un spaţiu deschis, suficient de cunoscut şi larg cât să adune măcar jumătate dintre locuitori la un concert, autorităţile ridică din umeri. Festivalul de film s-a desfăşurat într-o intersecţie, cel de Folclor se chinuie să reziste pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Axis Libri se înghesuie la P-uri, iar meşterii populari sunt alungaţi fie pe Faleza Superioară, fie în Ţiglina I. În trecut, marile concerte aveau loc în faţa Hotelului Dunărea, iar circulaţia în centrul oraşului era pur şi simplu paralizată.

Proiecte mai mici, dar realizabile

Poate nu e una dintre priorităţile aleşilor, însă cum să organizezi evenimente, dacă nu ştii unde? Cum să vină o trupă cunoscută în Galaţi, dacă nu are unde cânta şi cum să zici că oraşul trăieşte, dacă marile lucruri din punct de vedere cultural sunt împinse – de fiecare dată – tot mai spre vest?

Până la tunelul pe sub Dunăre, aeroportul de vis şi stadionul de cinci stele - promise în fiecare campanile electorală – poate ar fi mai bine să ne ocupăm întâi de lucrurile mărunte, mai uşor de realizat, dacă ar exista bunăvoinţă administrativă, lucruri care fac să crească în Galaţi calitatea vieţii: un loc pentru concerte, străzi asfaltate, parcuri decente, piste pentru biciclete. Şi poate că atunci tinerii oraşului se vor gândi de două ori înainte să-şi facă bagajele.


Citit 1887 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iulie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.