O FATĂ de doar ŞAPTE ani şi bunica ei vor fi EVACUATE din casă

O FATĂ de doar ŞAPTE ani şi bunica ei vor fi EVACUATE din casă
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fetiţa de şapte ani va fi dată în curând afară dintr-o casă a Primăriei


O cheamă Ramona Nicoleta Hurduc şi are şapte ani. În vreme ce alţi copii de vârsta ei se joacă şi se bucură de ultimele haine şi jucării cumpărate de părinţi, Ramona abia dacă-şi mai aminteşte cum arată mama şi tatăl ei. Când alţi copii merg seara la culcare în camera de spus poveşti, Ramona se înfricoşează la gândul că poate asta e ultima noapte când ea şi bunica sa, Elena Iosif, vor mai avea un acoperiş deasupra capului.

Şcoala, singura speranţă

Rămasă de ani buni doar în grija unei bunici bolnave, care cu greu poate coborî din pat, singura bucurie a fetei vine din gândul că la toamnă va intra în clasa I, la Şcoala Generală nr. 19. În anul şcolar care tocmai s-a încheiat nu a lipsit nicio zi de la clasa pregătitoare, dornică se înveţe tot ce a predat învăţătoarea.

Încurajată de interesul arătat de fată pentru şcoală, Elena Iosif a început parcă să întrevadă o luminiţă la capătul drumului plin de lipsuri şi greutăţi. "Ştiu ce fel au ajuns copiii mei şi nu vreau pentru Ramona aceeaşi soartă. De aceea voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a o susţine la şcoală. Cred că doar aşa va putea avea alte şanse. Este singura şi ultima mea speranţă", ne-a spus femeia.

Bolnavă şi cu datorii

Din păcate, pentru că nu au surse de venit, fata şi bunica trăiesc doar din mila vecinilor şi a celor care se îndură să-i ajute. Elena Iosif suferă de o formă gravă de reumatism, din cauza căreia nu poate să-şi îndoaie genunchii. De asemenea, pentru că este diabetică, depinde de câteva ori pe zi de injecţiile cu insulină. Deşi abia a împlinit şapte ani, medicii i-au descoperit şi Ramonei probleme la ficat.

În asemenea condiţii, nu este de mirare că datoriile către Primărie s-au înmulţit, ajungând în prezent la aproximativ 6.000 de lei. Din cauza chiriei neplătite, bunica a fost acţionată în instanţă, rezultând de aici cheltuieli de judecată în valoare de încă 900 de lei. Astfel, fata şi bunica trăiesc în permanenţă cu frica evacuării forţate din casa de pe strada Războieni, nr. 42. "Dacă vom fi date afară, nu ştiu ce vom putea face. Vreau să am grijă de Ramona şi să o susţin ca să poată învăţa. Cum poţi însă să înveţi fără să ai un acoperiş deasupra capului?", ne-a mai spus bunica.

I-am contactat şi pe reprezentanţii municipalităţii, în încercarea de a obţine un punct de vedere. "Cazul nu este singular. Din păcate, sunt nenumăraţi chiriaşi cu datorii mari către Primărie. Noi am fost înţelegători şi am încheiat cu ei angajamente de plată reeşalonată a restanţelor, angajamente care nu au fost însă respectate tot de către chiriaşi. Plus că există şi o hotărâre în instanţă, în acest sens", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt la instituţiei.

Cea mai mare dorinţă a Ramonei este ca începutul noului an şcolar să le prindă, pe ea şi pe bunică, cu un acoperiş deasupra capului. După ce vor fi date afară din casă, acest lucru nu va mai fi însă posibil. Dacă o puteţi ajuta pe Ramona să înceapă cu dreptul poate cel mai important pas al vieţii, aveţi la dispoziţie un cont bancar în lei, deschis de vecini la BCR, pe numele Elenei Iosif: RO67RNCB0144050744230001.

Citeşte şi: COPILUL care face o FRACTURĂ LA FIECARE PAS

Citit 3093 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.