Suspiciuni de DELAPIDARE la o ASOCIAŢIE de proprietari

Suspiciuni de DELAPIDARE la o ASOCIAŢIE de proprietari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Din ce în ce mai mulţi gălăţeni au probleme cu administratorii de la asociaţiile de proprietari. Uni dintre ei, însă, s-au decis să ia atitudine şi să se plângă la organele competente de faptele administratorilor.
Unul dintre aceşti gălăţeni este Anton Dănăilă, locatar al Asociaţiei nr. 352. Gălăţeanul a mers la poliţie şi a depus o plângere împotriva fostei administratoare de la Asociaţia de locatari, depunând şi o serie de dovezi care să-i ajute pe oamenii legii în soluţionarea cazului. Demersurile lui Anton Dănăilă nu s-au oprit însă aici. El a trimis şi o scrisoare pe adresa redacţiei, în speranţa că vor fi mai mulţi gălăţeni care să îi urmeze exemplul, atunci când au suspiciuni de fraudă. „Fosta administratoare, Maria Călin, pentru a-şi rotunji veniturile, a binevoit să nu înregistreze toate chitanţele ce au fost plătite pentru cheltuielile de întreţinere la apartamentul în care eu locuiesc foarte rar. Vreau să afle toţi gălăţenii cum a înţeles o administratoare de asociaţie să folosească banii primiţi de la locatari”, se plânge gălăţeanul.
Acesta susţine că a plătit întreţinerea la CEC, în contul asociaţiei, dar că administratoarea nu a înregistrat aceste chitanţe în contabilitate. Astfel, omul s-a trezit cu penalităţi la întreţinere, deşi are  dovezi că a achitat la timp.
După ce a depus plângere la poliţie, Anton Dănăilă a primit şi un răspuns din partea organelor de cercetare. „Petiţia a fost înregistrată în evidenţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi sub număr unic, fiind restituită în vederea continuării cercetării faţă de Călin Maria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare”, se arată în răspunsul trimis de IPJ Galaţi.
Şi conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi confirmă începerea urmăririi penale în acest caz. Conform noilor prevederi din Codul penal, „la data de 14 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală in rem cu privire la infracţiunea de delapidare. În cauză se desfăşoară activităţi de cercetare penală, urmând a fi dispusă o soluţie legală şi temeinică”, ne-au precizat cei de la Parchetul gălăţean.
Astfel, procurorii cercetează fapta, urmând apoi să identifice şi făptuitorii. Anton Dănăilă are însă speranţa că probele pe care le-a depus la dosar îi vor ajuta pe oamenii legii să-i facă dreptate.

CITEŞTE ŞI: Ce fac ADMINISTRATORII DE ASOCIAŢII cu banii dumneavoastră/ Fapte cu iz PENAL descoperite de Primărie

Citit 7490 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 17:39

16 comentarii

 • postat de ram
  Sâmbătă, 21 Februarie 2015 03:26
  188.24.201.***
  Asta se întâmplă și datorită faptului că statul nu face nimic să se ocupe de strângerea acestor bani pentru Utilități, mai ales că Proprietarii plătesc și Președinte, și Administrator, și Contabil, și Cenzor, și Casier, chiar și Avocat (!?). De ce se jecmănesc și umilesc în halul ăsta proprietarii din Asociații, pentru niște bani care ajung mai ales în Bugetul Primăriilor (C.E.T., Apaterm, Gunoi, etc.) ? Nu e de datoria noastră să asigurăm locuri de muncă și venituri pentru această armată de angajați pentru niște bani destinați statului sau firmelor private ... să vină să și le ia direct !
  0
  2
  Raportează
 • postat de pentru....Adina!!!!!
  Vineri, 11 Iulie 2014 15:29
  5.13.216.***
  mai Adina ,,mare cat combina,,,ha ha-daca ai creierul la fel de mare precum arati de ce nu preeii tu asoc. sa nu mai existe asa zise ,,nereguli'''????? oare oi fi in stare???sau stii numai sa dai cu ,,presupusul''???
  1
  0
  Raportează
 • postat de Noul oras,noua shaorma cu de toate.
  Miercuri, 09 Iulie 2014 15:17
  5.13.206.***
  Pentru a elimina tot felul de indivizi excroci solutia e simpla. Sa luam exemplu multor orase din Transilvania si anume ca si-au constituit ASOCIATE PE SCARA. In felul acesta se elimina peste 50 la suta dintre cheltuielile administrative si nu mai exista riscul de frauda si inselaciune. Fiecare isi plateste facturile la ghiseile companiilor de gaz si apa,iar miciile cheltuieli comune le tine presedintele asociatiei care este locatar pe scara,acesta avand un salariu onorific.Nu o sa vedeti asa ceva la Galati,un oras imbacsit de decrepiti si contopisti cretini.
  1
  10
  Raportează
 • postat de adina
  Miercuri, 09 Iulie 2014 14:54
  5.13.205.***
  Si la asociatia RUBIN nr 754 str 1 Decembrie 1918,poate vine cineva competent sa faca un control.Sunt si aici multe nereguli,cred,ca dna este foarte bolnava dar nu vrea sa dea in primire.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Plățile la apă rece, caldă și căldură trebuie să se facă direct la casierie sau într-un cont bancar, altfel se fură pe rupte pentru că se permite, asta-i !!!
  Miercuri, 09 Iulie 2014 14:15
  92.86.88.***
  Ce mai tura-dura, cei din administrație sunt sărăntoci cu pensii mici sau salarii mici și folosesc banii pentru a lor ''satisfacere'', depun banii la bancă luând dobânzi grase întârziind plățile, fac împrumuturi din cheltuielile de administrare pentru a lor creștere confort în casă, alții fac cămătărie cu banii locatarilor făcând împrumuturi pe dobânzi mari și alte potlogării pentru că nu sunt controlați și nu este stipulat garanția cu apartamentul în caz de fraudă.....îi dor în cot și își fac de cap, manipulează banii asociațiilor cum le crapă capul, după ureche, aiurea, la mișto.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 09 Iulie 2014 13:56
  213.218.53.***
  hai sa lamurim problema asta pentru ca deja unii fabuleaza

  1. asociatiile de proprietari nu trebuie desfiintate, ci conform legii se ingrijesc de bunul comun - imobilul comun

  2. ceea ce este gresit este ca asociatiile de proprietari in loc sa se ocupe doar de cheltuielile cu indemnizatie administrator, presedinte, cenzor, lumina pe scara, curent lift si intretinere lift (in caz ca exista) se ocupa si ii ajung pe mana bani MULT MAI MULTI si anume banii pe apa calda si caldura, si banii pe apa rece.

  3. daca ar exista la asociatie plata doar a idemnizatie administrator, presedinte, cenzor si lumina pe scara/lift
  nu cred ca vreun administrator / presedinte si-ar fura propria indeminizatie si sa riste un caz penal, sau sa ramana sa fure banii pe lumina pe scara... sa fim seriosi

  4. deci problema principala o reprezinta APACANAL si APATERM in concluzie sirul de idioti incompetenti notorii de la Consiliul local Galati, primaria, primarul, si Consiliul Judetean Galati, Apa Canal si Apaterm.

  5. singurii responsabili sunt administratorul si cenzorul. Presedintele nu poate fi tras la raspundere, decat daca cumva ar fi furat direct din acei bani, dar atat timp cat banii sunt la administrator si in principiu nu stau niciodata, la presedinte acesta nu vine incriminat.
  Administratorul in 95% din cazuri fura, si vinovatul este cenzorul care trebuie sa anunte imediat presedintele, presedinte care face da in judecata administratorul, etc.

  6. oricum chiar daca o iei pe firul legal 100% si consideri ca cenzorul si presedintele sunt de cea mai buna credinta, oricum daca administratorul fura, el poate fura 2-3 luni de zile pana sa fie prins.
  La o asociatie de doar 2 blocuri de 4 etaje, cu doar 2 scari de bloc, deja la 2-3 luni inseamna lejer peste 30.000 lei noi !!!
  Si daca administratora nu are nimic pe numele ei, unde mai recuperezi banii astia ???
  2
  5
  Raportează
 • postat de CETATEANUL GALATEAN
  Miercuri, 09 Iulie 2014 13:36
  5.13.158.***
  NEA GICA, NET CULTURA!
  NU ESTE VORBA DE INFINTARE DE ASOCIATIE LA NIVEL DE SACARA!
  DACA TOTI LOCATARII DE PE SCARA AU CONTRACTE INDIVIDUALA DECI ISI PLATESC EXPRES FACTURILE CATRE FURNIZORII DE UTILITATI , RESTUL NE AUTOCONDUCEM LA NIVEL DE SCARA1
  ASTA PRESUPUNE CA FIECARE LOCATAR SA-SI INSTALEZE CENTRALA DE APRTAMENT PROPIE EVENTUAL SA FIE JUTATI DE PRIMARIE CU UN FOND EROPEAN,...SA-U ALTE SOLUTIIE!
  TRAIM IN CAPITALISM CU ALTE REGULI DE FUNCTIONARE, CHIAR DACA STAM IN ACEIASI TURMA!!
  PROBABIL, ESTI UN "GUSTER DE ASOCIATIE ,UN FEL DE COMUNIST PARAZIT!
  TREBUIE SA NE IMPLICAM IN REZOLVAREA ACESTEI SITUATIE CRITICA!
  ASA CA DACA DORESTI SA NU TE SPELI SI SA FII UN NAIV OARECARE .......
  0
  5
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 09 Iulie 2014 13:13
  95.77.107.***
  din 100 de administratori, 99 umbla cu smecherii, se dau drept cei mari prieteni, se dau drept pocaiti de nu stiu ce religie si chiar si impart pliante la locatari cu religia lor dar acasa au grija sa umfle facturile la oameni,unii sunt mana in mana si cu presedintele de asociatie.
  Toti sunt o apa si un pamant, desfintate asociatiile,facturi individuale la utilitati.
  Cine se ocupa de iluminatul scarii ? electrica sa isi faca departament separat ,plata la aceeasi factura cu rubrica separata. Curatenie pe scari ? Ecosalul, femeile de serviciu pe cartier sa treca in subordinea ecosal, cine se ocupa de lift intretinere ? primaria sa faca un departament separat special pentru asta.Si tot primaria sa se ocupe de gestionare/inchiriere in scopuri ne-/comerciale a spatiului dintre blocuri.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Gica Revoltatu
  Miercuri, 09 Iulie 2014 13:09
  5.13.214.***
  Cea mai mare porcarie o reprezinta aceste asociatii. Tot consumul,indiferent ca e apa,gaz,curent,trebuie platit individual prin contract direct cu societatile furnizoare. Se evita furturile din gestiune, penalizarea prin suspendarea serviciilor la comun,etc. Tot ce ar trebui sa faca un simplu administrator ar fi sa stranga bani pentru energia electrica de pe scara blocului si salariul femeii de serviciu, dar pt asta nu trebuie administrator la fiecare scara,presedinte de asociatie samd care trebuiesc remunerati la randul lor. Iar astia,cand se vad la borcanul cu miere,baga mana pan la cot.Ce, nu se poate ca apaterm sa aibe acces o data la 3 luni in ap sa verifice si sa citeasca apometrele? Exact asa cum vin lunar pe timp de iarna si cei de la ista sa citeasca calorimetrele.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Eu, Eu
  Miercuri, 09 Iulie 2014 11:19
  86.127.208.***
  Dle vedeti daca dna. Calin are atestat de administrator , iar in aceasta speta il puteti trage la raspundere pe presedinte.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 09 Iulie 2014 09:37
  89.137.221.***
  Asociatia respectiva are cenzor ? Comitetul executiv este ales ?

  Cea mai mare raspundere o are comitetul executiv intr-o asociatie.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Gica Contra
  Miercuri, 09 Iulie 2014 08:57
  89.137.225.***
  Pentru CETATEANUL GALATEAN :desteptule ,numai gura de tine !!!Nu te opreste nimeni sa faci asociatie la nivel de SCARA.,ci numai incompetenta ta !!!
  2
  5
  Raportează
 • postat de any
  Miercuri, 09 Iulie 2014 08:02
  5.13.146.***
  sustineti desfiintarea asociatiilor de proprietari- structuri de sifonare a banului catateanului de rand
  2
  16
  Raportează
 • postat de CETATENUL GALATEAN
  Miercuri, 09 Iulie 2014 06:23
  5.13.160.***
  NU VA SUPARATI DRAGI CONLOCATARI! DAR NE MERITAM SOARTA!
  SPUN ASTA DEORECE SUNTEM NAIVI SI NU STIM SA FIM UNITI SA MERGEM IMPREUNA LA AUTORITATI, GUVERN, SA NE FIE TRANSPUSE SOLUTIILE NOASTRE CELE MAI EFICIENTE!NU SE POATE TRAI IN CAPITALIST IN SISTEM DE TURMA COMUNISTA!!
  DEBRANSAREA SI CONTRACTUL INDIVIDUAL CU FURNIZORII DE UTILITATI , REZOVA TOATE PROBLEMELE!!
  DESFIINTAREA ASOCIATIILOR, SI AUTOGOSPODARIREA LA NIVEL DE SCARA!
  2
  24
  Raportează
 • postat de Normal, renumerație mică, bani mulți pe mâinile celor din administrație și uite delapidarea......la câte asociații, atâtea posibilități de delapidare, tentația este mare la sărăcia noastră....și o mai avem și-n sânge delapidarea, după 1989, normal, sport
  Miercuri, 09 Iulie 2014 01:35
  109.99.203.***
  La câte asociații de proprietari, atâtea posibilități de delapidare în marea degringoladă a documentelor în a evidenței spectacol unde hârțogăria este ținută după ureche și ceva educație rudimentară financiară, ca să nu mai pui că la sărăcia noastră și a celor din administrația blocurilor, la numărul mare de bani vehiculați, este normal ca tentația de ''a pune deoparte'' ceva bani deoarece nu există garanția ''de gestiune'' prin apartamentul pe care-l dețin cei din administrație în caz de delapidare.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Anonymus
  Miercuri, 09 Iulie 2014 01:04
  84.117.40.***
  si la asociatia de locatari nr 437 din micro 19 de la blocul B1 este la fel veniti un control sa vedem ce se face lumina este aprinsa se consuma curent si cine plateste locatarii vai ca am uitat lumina imi cer scuze etc...................
  6
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.