Suspiciuni de DELAPIDARE la o ASOCIAŢIE de proprietari

Suspiciuni de DELAPIDARE la o ASOCIAŢIE de proprietari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Din ce în ce mai mulţi gălăţeni au probleme cu administratorii de la asociaţiile de proprietari. Uni dintre ei, însă, s-au decis să ia atitudine şi să se plângă la organele competente de faptele administratorilor.

Unul dintre aceşti gălăţeni este Anton Dănăilă, locatar al Asociaţiei nr. 352. Gălăţeanul a mers la poliţie şi a depus o plângere împotriva fostei administratoare de la Asociaţia de locatari, depunând şi o serie de dovezi care să-i ajute pe oamenii legii în soluţionarea cazului. Demersurile lui Anton Dănăilă nu s-au oprit însă aici. El a trimis şi o scrisoare pe adresa redacţiei, în speranţa că vor fi mai mulţi gălăţeni care să îi urmeze exemplul, atunci când au suspiciuni de fraudă. „Fosta administratoare, Maria Călin, pentru a-şi rotunji veniturile, a binevoit să nu înregistreze toate chitanţele ce au fost plătite pentru cheltuielile de întreţinere la apartamentul în care eu locuiesc foarte rar. Vreau să afle toţi gălăţenii cum a înţeles o administratoare de asociaţie să folosească banii primiţi de la locatari”, se plânge gălăţeanul.

Acesta susţine că a plătit întreţinerea la CEC, în contul asociaţiei, dar că administratoarea nu a înregistrat aceste chitanţe în contabilitate. Astfel, omul s-a trezit cu penalităţi la întreţinere, deşi are  dovezi că a achitat la timp.

După ce a depus plângere la poliţie, Anton Dănăilă a primit şi un răspuns din partea organelor de cercetare. „Petiţia a fost înregistrată în evidenţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi sub număr unic, fiind restituită în vederea continuării cercetării faţă de Călin Maria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare”, se arată în răspunsul trimis de IPJ Galaţi.

Şi conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi confirmă începerea urmăririi penale în acest caz. Conform noilor prevederi din Codul penal, „la data de 14 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală in rem cu privire la infracţiunea de delapidare. În cauză se desfăşoară activităţi de cercetare penală, urmând a fi dispusă o soluţie legală şi temeinică”, ne-au precizat cei de la Parchetul gălăţean.

Astfel, procurorii cercetează fapta, urmând apoi să identifice şi făptuitorii. Anton Dănăilă are însă speranţa că probele pe care le-a depus la dosar îi vor ajuta pe oamenii legii să-i facă dreptate.

CITEŞTE ŞI: Ce fac ADMINISTRATORII DE ASOCIAŢII cu banii dumneavoastră/ Fapte cu iz PENAL descoperite de Primărie

Citit 7781 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.