VIAŢA unei gălăţence depinde de AJUTORUL nostru

VIAŢA unei gălăţence depinde de AJUTORUL nostru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Femeia are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de cancerul la ficat


Oana Felicia Bejan şi-a petrecut mai mult de jumătate din viaţă pe patul de spital. Până a împlinit 20 de ani, Oana a fost un copil normal. Fiică a unor profesori foarte apreciaţi şi stimaţi în Galaţi, eleva de atunci îi uimea pe toţi din jur cu inteligenţa sa sclipitoare. Excela la matematică, la chimie, dar şi la limba şi literatura română, acolo unde vădea un înzestrare deosebită către critică literară şi eseu. Declicul care a dus la schimbarea completă a vieţii tinerei s-a petrecut undeva în timpul admiterii la facultate. Luase printre primii la Medicină, într-o perioadă în care concurenţa era una aproape imposibilă. Deşi toate rudele şi prietenii o vedeau deja un medic foarte priceput, Oana s-a răzgândit la scurt timp, a renunţat la facultate, şi a dat admiterea la Automatică.

Detaşarea

Chiar dacă avea toate motivele să fie fericită şi optimistă, părinţii au observat cu îngrijorare că din ce în ce mai puţine lucruri reuşeau să-i stârnească tinerei interesul. "Îşi punea constant întrebări cu privire la rostul lucrurilor. Nu mai reacţiona cu entuziasm la întâmplări care în mod normal ar stârni bucurie", ne-a povestit mama fetei, prof. Aurelia Bejan.

După vizite repetate la medici, diagnosticul a fost unul crunt: Oana suferea de schizofrenie. Acela a fost momentul în care toate planurile de viaţă au fost uitate. Speranţele au fost înlocuite de drumurile zilnice la medic, săptămânile şi lunile de izolare în saloanele de la Psihiatrie şi de lupta constantă cu o boală prea puţin înţeleasă şi cu efectele secundare ale tratamentului.

Mama, singurul sprijin

Cum tatăl a fost şi el răpus de boală, mama Oanei a fost singura care a susţinut-o şi a îngrijit-o în ultimele două decenii. "Merg zilnic şi-i duc mâncare la spital, am grijă să ia medicamentele şi încerc să o menţin cât mai mult în prezent", ne-a mai spus prof. Aurelia Bejan.

Cum medicamentele destinate să-i ţină boala sub control sunt extrem de toxice, Oana s-a îmbolnăvit grav în ultimul timp. După Paşti a început rapid să slăbească. Se simţea în permanenţă rău şi nu putea mânca aproape nimic. Analizele au arătat că Oana are metastaze la ficat şi o tumoare la rect. Ne-am adresat la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean, unde am fost refuzaţi categoric. Ne-a spus că nu are cum să primească un bolnav psihic, de parcă o astfel de boală te-ar face vinovat de ceva", ne-a mai spus mama Oanei.

Refuzată în Galaţi, primită la Bucureşti

Pentru că în Galaţi nu au găsit înţelegere, Aurelia Bejan a plecat cu Oana către Bucureşti, unde fata a fost consultată de medicii Radu Zamfir (unul dintre doctorii care au supravieţuit accidentului aviatic petrecut la începutul anului în Munţii Apuseni - n.r.) şi Stoica de la Spitalul Fundeni. A fost transferată apoi la Spitalul Clinic Cantacuzino, acolo unde a fost operată, pentru tumoarea de pe rect, de doctorul Sorin Petrea.

Deşi operaţia s-a încheiat cu succes, tratamentul la Bucureşti a lăsat-o pe prof. Aurelia Bejan aproape fără economii. Oana este programată din nou, la sfârşitul acestei luni, pentru un control şi un posibil tratament împotriva tumorilor de pe ficat. Practic, viaţa ei depinde de ce se va întâmpla peste două săptămâni. Pentru a o putea ajuta pe Oana să ajungă la Bucureşti aveţi la dispoziţie un cont deschis în lei la ING Bank, pe numele Aurelia Bejan: RO 25 INGB 0000 9999 0374 4079.

Viaţa Oanei, aşa cum a fost ea văzută de către mama sa, o puteţi citi pe larg într-un jurnal cutremurător publicat între 27 iulie şi 29 septembrie 2013 în paginile de Medicină ale ziarului "Viaţa liberă". Cele zece episoade ale jurnalului se găsesc şi pe internet, cu titlul "Jurnalul întunecării/ Prizonieră în capcana propriei minţi".

CITEŞTE ŞI: La doar 12 ani, AFECTAT de CATARACTĂ de două ori

Citit 4737 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.