Micro 19, cartierul unde singura DISTRACŢIE a tinerilor e în FAŢA BLOCULUI
Foto: Micro 19, un cartier cenuşiu şi la propriu şi la figurat.

Micro 19, cartierul unde singura DISTRACŢIE a tinerilor e în FAŢA BLOCULUI
Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Tinerii care locuiesc într-unul dintre cele mai mari cartiere ale oraşului ar vrea mai multe locuri în care să poată practica jocuri de societate


Într-un mare cartier cum este Micro 19, unde tinerii sunt destul de numeroşi, posibilităţile de agrement ar trebui să fie variate şi multe la număr. Realitatea din teren şi opinia majorităţii contrazic însă această idee. Barurile, câteva terase dintre care puţine pot fi calificate ca „mai de soi” şi sălile de jocuri unde doar cei prinşi de patima acestora îndrăznesc să intre şi să îşi pună banii la bătaie sunt variantele oferite. Din această cauză, tinerii de aici preferă să plece în alte zone ale oraşului pentru plimbări sau distracţie. De petrecut câteva ore la aer liber, nici nu poate fi vorba, pentru că parcul de la Turnul de Televiziune şi cel de la Selgros sunt cele mai apropiate variante, care nici ele nu sunt măcar din cale afară de fericite.

„Nu avem nimic în cartier, nici măcar un parc, darămite altceva. Parcuri erau când eram eu mică, acum nici nu îţi dai seama că a existat un parc în locul respectiv. Majoritatea preferă să petreacă timpul plimbându-se pe faleză, la parc Viva sau la Elice”, a spus Andreea Pană, o adolescentă din Micro 19.

Cartierul, „mort” după ora 23,00

Gama limitată de locuri unde tinerii să îşi poată petrece câteva ore de după-amiază sau în weekend nu este oricum satisfăcătoare, din cauza programului după care localurile funcţionează, dar şi a lipsei posibilităţilor de a face altceva decât de a consuma băuturi alcoolice.

„Au fost două cluburi aici, ambele în mall, dar au fost închise şi s-a deschis altceva. Fiind un oraş care duce lipsă de agrement, ar trebui să existe din punctul meu de vedere mai multe săli de jocuri (bowling, biliard, hockey de masă), ori să fie deschise cafenelele, magazinele până la 23,00 – 24,00 peste tot în cartier. Dacă trece cineva la 11 noaptea pe aici, e pustiu”, ne-a mărturisit Alin Ciobotaru (17 ani).

Partea cu adevărat tristă a acestei situaţii este o realitate care de multe ori se încheie cu situaţii deranjante atât pentru locatarii blocurilor din cartier, dar şi pentru tinerii care nu au posibilitatea de a petrece decât cu o bere în faţă sau chiar în scara blocului. Ţipetele, muzica dată la maxim şi frecventele scandaluri care se iscă tulbură liniştea oamenilor şi le aduc petrecăreţilor necazuri cu poliţia.

 

Citit 5119 ori Ultima modificare Marți, 15 Iulie 2014 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.