Încă un CRATER în Galaţi! Cum apar "DIN SENIN" gropile pe strada Traian

Încă un CRATER în Galaţi! Cum apar "DIN SENIN" gropile pe strada Traian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salba de gropi şi de tasări de pe străzile Galaţiului s-a îmbogăţit cu un nou „exemplar”. E vorba de "un accident de teren", cum îl numesc autorităţile, apărut de câteva zile pe strada Traian, în dreptul Spitalului Militar. Deocamdată, surpările au fost semnalizate, pentru ca nu cumva vreun şofer neatent să nimerească în ele cu roţile. Dacă iniţial suspiciunile pentru producerea surpării au planat asupra SC Apă Canal, în prezent autorităţile nu mai sunt atât de convinse că operatorul regional este vinovat şi încearcă să stabilească din ce cauză au apărut gropile din asfalt. Până una alta nu putem decât să constatăm că, deşi pe strada Traian se lucrează, în diverse zone, fie pentru investiţii, fie pentru remedierea unor probleme la reţelele edilitare, artera continuă să crape sub privirile neputincioase ale Primăriei.

Citit 1387 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 18:49

3 comentarii

 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe de arendasii USA si H-UE
  Sâmbătă, 09 August 2014 19:22
  185.26.182.***
  @IP: 92.86.88.207: (pe acest subiect) :Normal dacă conducta de apă pluvială și menajeră este spartă sub asfalt.

  Va rog sa va asumati proprietatea termenilor folositi.
  1. Este nevoie de o conducta. Se comanda un proiect. Seful de proiect este RASPUNZATOR pe viata!
  2. Conform acelorlasi Legi, executia se efectueaza de niste constrctori, cu muncitori navetisti, gata beti cand ajung in Galati. Constructorul este obligat 2 ani. Cum executa, proiectantul nu poate interveni, legal. Trebuie sa se respecte un termen de punere in functiune si atunci, AI SIKTIR proiectantule!
  3. Acel colector a fost realizat candva, in anii 1920 - 1930.

  Deci nu are locul sa va dati cu parerea cu loessul care nu are nici o legatura cu ce este acolo. Zona are 11m de "depuneri recente", gunoi adica. Toate colectoarele realizate in Galati din 1870 pana in 1930 s-au realizat pe axul fostelor vai lasate de Dumnezeu devenite "CACAINE"=GROPI DE GUNOI;

  Nici o amenajare de rezistenta a drumului nu a fost realizata. De aia apar "valurile de asfalt";

  Daca se vor folosi si muncitori treji, asa cum muncesc imediat cum pleaca afara, s-ar putea ca asemenea tampenii sa nu se mai produca. Numai ca, daca se intorc, tot ca inainte vor munci si comporta. Cica sa se defuleze de rigorile "indurate" acolo.
  Iar primaria impune in cadrul modernizarilor punerea a inca unui strat de asfalt peste mocirla existenta. Ca pe Regala/Republicii/Domneasca, unde straturile au depasit 70cm, pe Brailei "edificata" cu buldozerul peste case existente si daramate de comunisti, cu 50cm.
  Toate pe mocirla.
  O vreme, pana cand autobuzele aveau doar 7 to, un auto la 10min, a mers.
  Astazi, ce avem? 16-20 to la gol, unul la 3 min, o masina la 15 sec.
  Cum sa reziste? Iar tevile de debesubt, nu sunt maximum de rezistenta petru aste tampenii.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Normal dacă conducta de apă pluvială și menajeră este spartă sub asfalt.
  Sâmbătă, 09 August 2014 12:14
  92.86.88.***
  Păi dacă s-a asfaltat, adică s-a ascuns gunoiul sub preș deoarece sub asfalt se găsește o mare magistrală de evacuare a apei menajere și pluviale îmbătrânită de zeci de ani. Cum apar găurile? Simplu, în prezența apei, loessul pe care este așezat Galațiul fiind ''mămăligă'' în prezența apei, prezență de apă din canalizări dezastros proiectate și sparte. Adevărul este că conducta de evacuare a apei menajere și pluviale este suprasolicitată și se înfundă pentru că este multă mizerie în zonă.
  1
  7
  Raportează
 • postat de G
  Sâmbătă, 09 August 2014 10:54
  5.13.203.***
  Domnilor reporteri veniti va rog si pe str. Ghe. Doja la nr. 5, blocul 7 A, scara 5 sa vedeti in mijlocul parcarii un crater asemanator. Multumesc
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.