Proiect: FĂRĂ PENSIONARI în AUTOBUZE şi TRAMVAIE la orele de vârf

Proiect: FĂRĂ PENSIONARI în AUTOBUZE şi TRAMVAIE la orele de vârf
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gratuit, dar nu şi la orele de vârf. Pensionarii din Iaşi care vor să călătorească în intervalul orar în care autobuzele sunt prea aglomerate ar putea fi obligaţi să îşi cumpere bilete. Acum, ei circulă gratuit, indiferent de oră. Deocamdată este vorba doar despre o propunere a consilierilor locali, care va fi supusă dezbaterii publice luna viitoare.

Peste 30.000 de pensionari din Iaşi circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun, în condiţiile în care un abonament pe toate liniile costă 120 de lei. Regia de Transport, care are datorii de peste 186 de milioane de lei şi tocmai a intrat în insolvenţă, primeşte din partea primăriei doar jumătate din costul unui astfel de abonament. Un grup de consilieri locali a venit cu o propunere care, spun ei, ar rezolva problema aglomeraţiei din autobuze şi tramvaie şi ar creşte şi încasările Regiei: să se introducă o limitare de timp astfel încât abonamentele pensionarilor să nu fie valabile toată ziua.

Mai exact, „în intervalele orare considerate vârf de sarcină, ele să nu fie valabile”, a spus consilierul local Marius Dangă, citat de digi24.ro. Practic, „cetăţenii care au aceste abonamente să cumpere bilet dacă insistă să meargă în acele intervale”, explică el. În plus, costul abonamentelor va creşte cu 25 la sută, transmite Digi24.ro.

Citit 2523 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 16:50

5 comentarii

 • postat de alma
  Marți, 12 August 2014 16:12
  109.102.62.***
  Acest ziar instiga la ura impotriva pensionarilor! Articol pus special ptr. cei fara educatie!! Probabil ca o sa-mi stergeti comentariul!!!
  1
  9
  Raportează
 • postat de @IP: 5.13.215.241
  Marți, 12 August 2014 15:53
  178.23.65.***
  Ai o gandire de pensionar obosit care se plimba cu autobuzul la ore de varf. M-am saturat sa merg in fiecare dimineata la serviciu si sa fiu sufocat in mijloacele de transport de pensionari care nu fac decat sa se plimbe. Sunt de acord cu propunerea celor din Iasi. Daca nu iti convine viata din acest oras, esti liber sa te muti in alta parte. Cine te tine? Si ia-ti si parintii daca tot ii iubesti asa mult.
  9
  2
  Raportează
 • postat de Atentie ! nu sunt pensionar dar gandindu-ma la parintii mei, ma doare !
  Marți, 12 August 2014 14:33
  5.13.215.***
  Asa cocalarilor care va credeti tineri pe vecie, interziceti-le acestor parinti si bunici, pedepsiti ai sortii, sa mai vina la voi sa aiba grija de odraslele voastre, sa va faca mancare sau curatenie in case sau sa va mai faca piata pentru ca , dragile voastre neveste, isi murdaresc unghiile sau isi deranjeaza coafura ! Bravo manelistilor ! Bravo cocalarilor care ati umplut faleza de coji de seminte, de chistoace, de pet-uri de bere si de ambalaje de cocoficuri, prin indepartarea acestor fiinte dragi ( unora dintre noi ),ati "rezolvat" problemele majore cu care se confrunta acest "oras" aflat in decadere ! In concluzie , lipsa de educatie si de bun simt , duce la dezintegrarea societatii ! Vedea-v-as in aceeasi postura cat mai curand ! Asa sa va ajute D-zeu !
  4
  10
  Raportează
 • postat de Catalin Curatatu
  Marți, 12 August 2014 07:41
  82.137.13.***
  Si doar dupa ce s-au spalat temeinic inainte de a iesi din casa!
  8
  17
  Raportează
 • postat de Acest proiect se aplică deja la Iași.
  Luni, 11 August 2014 19:03
  80.97.242.***
  Acest proiect la Iași se aplică, în orele de vârf pensionarii nu au ce căuta în mijloacele de transport în comun decât cu bilet.
  13
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.