Proiect: FĂRĂ PENSIONARI în AUTOBUZE şi TRAMVAIE la orele de vârf

Proiect: FĂRĂ PENSIONARI în AUTOBUZE şi TRAMVAIE la orele de vârf
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gratuit, dar nu şi la orele de vârf. Pensionarii din Iaşi care vor să călătorească în intervalul orar în care autobuzele sunt prea aglomerate ar putea fi obligaţi să îşi cumpere bilete. Acum, ei circulă gratuit, indiferent de oră. Deocamdată este vorba doar despre o propunere a consilierilor locali, care va fi supusă dezbaterii publice luna viitoare.

Peste 30.000 de pensionari din Iaşi circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun, în condiţiile în care un abonament pe toate liniile costă 120 de lei. Regia de Transport, care are datorii de peste 186 de milioane de lei şi tocmai a intrat în insolvenţă, primeşte din partea primăriei doar jumătate din costul unui astfel de abonament. Un grup de consilieri locali a venit cu o propunere care, spun ei, ar rezolva problema aglomeraţiei din autobuze şi tramvaie şi ar creşte şi încasările Regiei: să se introducă o limitare de timp astfel încât abonamentele pensionarilor să nu fie valabile toată ziua.

Mai exact, „în intervalele orare considerate vârf de sarcină, ele să nu fie valabile”, a spus consilierul local Marius Dangă, citat de digi24.ro. Practic, „cetăţenii care au aceste abonamente să cumpere bilet dacă insistă să meargă în acele intervale”, explică el. În plus, costul abonamentelor va creşte cu 25 la sută, transmite Digi24.ro.

Citit 2694 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.