Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

În curtea Facultăţii de Mecanică, în faţa corpului K, a apărut o fântână arteziană. Inedit e faptul că ea este o copie în miniatură a Păpădiei de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Iniţiativa aparţine unei firme de arhitectură din Bucureşti, care a venit cu mai multe propuneri de amenajare a zonei. "Ne doream să schimbăm ceva, am ales varianta care s-a încadrat în buget. A durat, pentru că am avut nevoie de aprobarea Ministerului Culturii, fiind vorba de o clădire de patrimoniu. Ne bucurăm că avem şi noi o Păpădie în curtea Facultăţii şi, spre deosebire de cea din oraş, aceasta va funcţiona până va da îngheţul", a explicat Iulian Bârsan, Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. O altă veste bună este că păpădia de la Mecanică are şi un sistem modern, cu cinci variante de lumini, care vor constitui adevărata atracţie a parcului, pe înserat. Investiţia, alături de lucrările de asfaltare, pavare şi montare gazon în curtea interioară a Facultăţii, a ajuns la opt miliarde de lei vechi, bani daţi de către Ministerul Educaţiei. "Pe viitor, ne dorim să reabilităm şi fântâna veche a Pensionului Notre Dame, care este acum avariată. Însă aici vom avea nevoie de o firmă acreditată pentru reabilitarea monumentelor istorice", a declarat Cezar Bichescu, directorul pentru investiţii şi resurse umane al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Citit 2073 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 09:59

2 comentarii

 • postat de crystal Marți, 19 August 2014 18:39 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  1

  8 miliarde lei vechi ? mini-fantanele de acest tip se pot face in afara cu preturi mult mult mai mici. Intr-o tara corupta ca romania in care societatile comerciale aplica preturi de iti sta pulsul pentru a supravietui , se fura pe rupte miliarde , te miri cum de astfel de proiecte de infrumusetare urbanistica mai pot apare mai ales cand fiecare persoana juridica implicata trebuie sa mai castige si o prajitura la faza asta. Cand birocratia e parca intentionat creata sa faciliteze castigul de "prajituri" , de asta o persoana straina se mira cat poate ajunge 1 metru de ciment turnat pe strazile romaniei...
  Ne uitam la ea si nu spunem "ce frumusete" in primul rand, ci "ce minune a aparut aici" cu atata coruptie in jur. E ca o floare care apare pe un versant stancos. Versantul stancos fiind dictatura FSN (PSD) cu ai sai hoti care distrug totul in jur precum un roi de lacuste.

  Raportează
 • postat de Bravo, frumos, chiar unele din oraș pot fi îmbunătățite sau reproiectate. Sunt depășite tehnic și tehnologic ca cea din Mazepa Unu. Marți, 19 August 2014 13:12 109.98.100.*** Link la comentariu
  0
  4

  Frumușică, frumușică și văd că vă pricepeți....frumoasă, felicitări...ați putea lucra cu primăria să instalați fântâni arteziene în oraș și unele îmbunătățite. De exemplu cea din Mazepa Unu de la Potcoava de Aur. Are mare volum de apă, stropește rău când bate vântul, este și curent mai accentuat în zonă, este foarte gălăgioasă de-mi aduce aminte de patul de răcire din LTG 1 când se deplasa tabla pe calea cu role și sunetul dezastros, zgomot de tablă lovită asurzitoare. Răcoare, răcoare, dar o poluare fonică îngrozitoare, parcă ar fi cascada Niagara sau Urlătoarea, nu te înțelegi cu omul de lângă tine când vorbește, bașca că udă alea de zici că plouă în zonă, nu sunt rigole de colectare a apei ce iese din bazin și apare băltirea apei pe alee.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.