Atenţie, părinţi! ORĂŞELUL COPIILOR din Ţiglina I - PERICOLE şi capcane la tot pasul!

Atenţie, părinţi! ORĂŞELUL COPIILOR din Ţiglina I - PERICOLE şi capcane la tot pasul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Orăşelul Copiilor din Țiglina I, mândria cartierului în anii trecuţi şi unul dintre primele locuri de joacă amenajate în oraş, nu mai este de mult un paradis al imaginaţiei, aşa cum ar trebui să fie. Lăsat în paragină, distrus de cei care nu ştiu să-l folosească, amplasamentul este acum un fel de orăşel al groazei, unde pericolele îi pasc pe cei mici la tot pasul. O simplă privire îţi arată leagăne contorsionate, poduri cu scânduri lipsă, căsuţe fără şipci din lemn și fiare nefolosite. Un orăşel uitat, în care, din fericire, puţini copii se mai încumetă să se joace.

Ce a rămas din parcul de distracţie de altădată

Iată cum arăta descris în cuvinte locul în care odinioară străluceau beculeţele colorate, iar copiii se puteau alege cu o distracţie pe cinste. Dintre leagăne, puţine se mai ţin în picioare. Dacă nu au fost înnodate frumos în jurul stâlpilor, de băieţi puşi pe şotii, au fost tăiate şi duse la fier vechi, s-au rupt sau au rămas fără scânduri. Podurile din lemn, micile castele unde exploratorii învaţă să facă primii paşi la înălţime sunt adevărate capcane. Au scânduri lipsă, care cască hăuri periculoase. Este dificil şi pentru un adult să păşească gaura din podea, cu atât mai mult pentru un copil! Vopseaua scorojită şi vegetaţia netunsă desăvârşesc imaginea de coşmar a unui parc al copilăriei uitat de autorităţi. Iar colac peste pupăza, pentru că au dispărut şi coşurile de gunoi din zonă, deşeurile tronează peste tot. E drept că părinţii s-au orientat către alte locaţii - nu e de mirare că parcul Viva este, la ora actuală, cel mai aglomerat loc de joacă din oraş. Și totuşi, e păcat să lăsăm să moară Orăşelul copiilor! Se vorbeşte de ceva vreme de o posibilă modernizare a acestuia, şi se pare că se vor investi bani grei aici, spre bucuria părinţilor şi a celor mici, însă deocamdată nu se ştie când vor începe efectiv lucrările.

Citit 1592 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 09:59

2 comentarii

 • postat de IORGA Laurentiu
  Marți, 19 August 2014 18:51
  89.137.228.***
  Pentru o studenta anul II Jurnalism ma asteptam la un articol cu un istoric al parcului, cu o documentare detaliata si cu o analiza mai profesionista dar articolul este doar o prezentare si atat.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Copacii sper să supraviețuiască într-o eventuală refacere a parcului.
  Marți, 19 August 2014 14:28
  109.98.100.***
  Numai copacii rezistă și luptă să supraviețuiască....sper să nu fie tăiați la eventuală reconstrucție a Parcului Copiilor, țin umbră pe caniculă, mai rar azi într-un parc pentru copiii.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.