Campania VL „Eu vara nu dorm”/ CÂT COSTĂ VACANŢA în Sighişoara şi CE PUTEŢI VIZITA acolo

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ CÂT COSTĂ VACANŢA în Sighişoara şi CE PUTEŢI VIZITA acolo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sighişoara este un oraş monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial, care se mândreşte cu o cetate medievală locuită şi în prezent. Aceasta poate fi o considerată o destinaţie perfectă de vacanţă, unde puteţi descoperi, mergând la pas pe străzile înguste, poveşti istorice interesante, într-un aer medieval.

Un oraş plin de obiective turistice

În 1280 a fost ridicată, pentru prima dată, o cetate, iar în secolul al XIV-lea, sub cetate, s-au stabilit mesteşugari organizaţi în bresle puternice, care au ridicat un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri şi înalt de patru metri, care ulterior a fost supraînălţat până la aproximativ 15 metri. Tot acolo au fost ridicate 14 turnuri care poartă numele breslelor meşteşugăreşti care le-au construit. Dintre acestea, nouă încă mai există şi pot fi vizitate de turişti: turnul cu ceas, cel al tăbăcarilor, al croitorilor, al fierarilor, al cojocarilor, al cizmarilor, al măcelarilor, al frânghierilor şi al cositorarilor. Dacă ajungeţi acolo, nu rataţi Scara Acoperită, cu 300 de trepte, ce a fost construită în 1642. Aceasta a fost acoperită pentru protejarea copiilor care mergeau pe acolo spre Liceul "J. Haltrich". În urma modificărilor, au rămas doar 175 de trepte. Tot în centrul vechi găsiţi şi Casa „Vlad Dracul”, în care se presupune ca s-a născut Vlad Ţepeş, dar şi mai multe lăcaşuri de cult, cu o istorie la fel de captivantă.

Dacă ajungeţi în Sighişoara până duminică, 24 august, puteţi vedea Festivalul Medieval „Proetnica”, un eveniment plin de spectacole de dans şi muzică tradiţională şi contemporană, spectacole de poezie, muzică folk, opere de artă, obiecte tradiţionale ale multor comunităţi.

Posibilităţi de cazare găsiţi la tot pasul, la tarife pentru toate buzunarele. Noi am ales aleatoriu, de pe internet (site-ul www.turistinfo.ro), câteva pensiuni şi hoteluri, şi am vrut să vă spunem preţurile pe care le afişează pentru finalul sezonului estival.

 

„Perla Transilvaniei” - cazare de la 65 la 280 de lei

Casa săsească „La Grecu”, aflată la zece minute de mers pe jos de centru, oferă turiştilor camera dublă cu 65 de lei, în timpul săptămânii, 70 de lei, în weekend, şi camera triplă costă 90, respectiv 95 de lei. Cei care vor să stea departe de aglomeraţie şi agitaţie, pot alege Pensiunea „Mimi", unde o noapte în camera dublă costă 80 de lei, în timpul săptămânii, şi 90 de lei, la sfârşitul acesteia. Pensiunea de trei stele „Sighişoara”, dispune de cinci camere, dotate cu băi proprii. O cameră dublă este 99 de lei, iar preţul de închiriere a uneia cu trei locuri ajunge la 120 de lei. Vă puteţi petrece sejurul şi la Pensiunea „Norbert”. Aici, pentru şederea într-o cameră dublă, turiştii plătesc 100 de lei şi într-un apartament cu două camere, 180 de lei. Proprietarii Pensiunii „Mara”, situată la trei minute de centrul oraşului şi zece minute de mers pe jos de cetatea medievală, au stabilit următoarele tarife: camera single 90 lei, cameră dublă 120 de lei şi apartamentul cu două camere 180 lei. Vă puteţi caza şi într-o cameră dublă a Hotelului „Transilvania”, cu 140 de lei, sau la Pensiunea „Casa Săsească”, situată în mijlocul Cetăţii Sighişoarei, cu 157 de lei.

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât vă costă VACANŢA ÎN SIBIU şi ce puteţi vizita acolo

Cei care vor să doarmă la Pensiunea „San Genarro” trebuie să scoată din buzunar 160 de lei, pentru o cameră dublă, 190 de lei, pentru una triplă şi 220 de lei, pentru un apartament cu două camere. Situată, de asemenea, în inima Cetăţii, lângă Scara Acoperită, Pensiunea „Bastion”, îţi aşteaptă oaspeţii cu porţile deschise. O noapte de cazare costă 120 de lei, de persoană, într-o cameră single şi 165 de lei, într-o cameră dublă. Dacă doriţi să mâncaţi acolo dimineaţa, micul dejun pentru o persoană costă 25 de lei. Pensiunea „Pivniţa lui Teo” îşi invită clienţii să doarmă în camere cu mobilier vechi, în ton cu atmosfera casei ce datează din secolul al XVII-lea. O cameră dublă matrimonială poate fi închiriată cu 169 de lei, iar apartamentul cu două camere, cu 199 de lei. Printre cele mai piperate tarife se numără cele de la Pensiunea „Casa Legenda”, care, spun proprietarii, încă mai păstrează şi astăzi parfumul unei idile ascunse a Contelui Dracula cu o frumoasa curtezană cu care se întâlnea deseori într-una din cele cinci camere. Preţul pentru o noapte petrecută într-o cameră dublă variază între 140 şi 160 de lei, în funcţie de zilele de cazare, iar camera cu patru locuri poate fi închiriată cu 260 de lei, în timpul săptămânii, şi 280 de lei, în weekend. Cei de la Hotelul „Poeniţa” anunţă că o zi de cazare în camera dublă este 170 de lei, iar într-o cameră triplă 210 lei.

 

Cum ajungem la destinaţie

Conform site-ului www.distanta.ro, de la Galaţi până la Sighişoara, sunt 371 de kilometri, pe cea mai scurtă rută: Galaţi -  Focşani – Târgu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Sighişoara, sau 379 de kilometri pe ruta Galaţi – Focşani – Târgu Secuiesc – Braşov – Sighişoara. Puteţi ajunge la destinaţie şi cu trenul, însă cu schimbare fie la Braşov, fie la Predeal. Preţul biletului pentru o persoană, la clasa a II-a, este între 85,45 şi 125 de lei. 

Dacă nu aveţi maşină personală, e ceva mai greu să ajungeţi la destinaţie cu microbuzul, pentru că se poate pleca de la Galaţi doar până la Braşov. O cursă costă 50 de lei, iar maşinile pornesc la drum de lângă autogară, de la orele 06,30, 07,00, 14,30, 16,00 şi de la hotel Magnus la orele 06,00 şi 15,30. Iar din Braşov aveţi alte mijloace de transport care fac legătura cu Sighişoara.

CITEŞTE ŞI: Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o tochitură în restaurantele din Galaţi

Citit 2293 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.