Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă PIZZA la restaurantele din Galaţi

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă PIZZA la restaurantele din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fie că e „Capriciosa”, „Quatro Formagi”, „Prosciuto” sau orice al sortiment, pizza este cel mai cunoscut şi consumat fel de mâncare italian. Aceasta se numără şi printre preferatele românilor. Şi în Galaţi se găseşte la fiecare pas fie o pizzerie, fie un restaurant care are în meniu mai multe tipuri de pizza, pentru toate gusturile şi toate buzunarele. Preţul pentru una mare porneşte de la 16 lei şi ajunge la 24 de lei.

Cei mai mulţi gălăţeni preferă să mănânce o pizza la malul Dunării. La restaurantul „Panoramic”, de exemplu, „Capriciosa” este 17 lei, „Quattro formagi” - 19 lei, „Quattro stagiogi” - 18 lei, iar „Prosciuto“ tot 18 lei. În „Summer Time Pub”, sortimentul de pizza „Margherita” costă 17 lei, „Prosciuto crudo e rucola” - 24 de lei, „All diavola” - 20 lei, „Quatro stagioni” - 21 lei şi „Quatro formagi” - 21 lei. Şi alături, la terasa Nicnic, puteţi savura acest fel de mâncare italian. Pentru o pizza „Nicnic” plătiţi 20 de lei, pentru „Margherita” - 16 lei, pentru „Quarto formagi” - 27 lei, „Rustica”este 20 de lei, iar „Capriciosa” - 19 lei.

Dacă vă este poftă de pizza, vă puteţi opri şi la restaurantul „Amadeus”, de pe strada Brăilei, aproape de Tribunal. Clienţii trebuie să scoată 17,80 de lei din buzunar pentru o „Quatro stagioni”, 19,80 de lei pentru o „Quatro formagi” sau „Con carne”, 16,80 de lei pentru o „Capriciosa” şi 18,80 lei pentru o „El diablo”. Tot în zonă, restaurantul „Cozy” are în meniu multe tipuri de pizza. De exemplu, cu 16 lei, puteţi mânca o „Capriciosa”, „Diavola” ori „Prosciuto”, iar 18 lei costă o pizza cu fructe de mare ce conţine caşcaval, calamar, caracatiţă, usturoi, lămâie şi sos. La „Hazard”, găsiţi preţuri asemănătoare: „Marquerita” este 14 lei, 16 lei plătiţi pentru o pizza „Diavolo”, „Capriciosa”, „ Quatro formagi”, „Quatro stagione” şi 18 lei costă pizza „Hazard” ori cea cu fructe de mare.

În zona cunoscută sub numele de „Casa Roşie”, la restaurantul „All time”, pizza „Quatro Carne” este 17 lei, „ A la casa” - 18 lei, „Capriciosa” - 19 lei şi cu un leu mai scump „Con prosciutto” ori „Mexicana”.

La localul „Trattoria Alfredo”, clienţii plătesc 13,7 lei pentru a avea pe farfurie o pizza „Margherita”, 17,7 lei pentru una „Quatro Stagioni” şi 22,5 lei pentru „Quatro Fromagi” şi „Prosciutto Crudo”.

Cum se prepară pizza acasă

Una dintre cele mai simple reţete pentru preparat pizza acasă este cea cu blatul format din felii de pâine. Aranjaţi feliile de pâine în tava de cuptor astfel încât să fie unite şi să nu existe prea mult loc între ele şi puneţi, pe fiecare, câteva linguri de lapte. Deasupra aşezaţi preparatele din carne, legumele şi brânza, iar peste ele turnaţi din belşug ouă bătute bine cu tot felul de condimente şi puţin suc de roşii. Lăsaţi la cuptor aproximativ jumătate de oră şi, după aceea, pizza de casă este numai bună de mâncat. Poftă bună!

Citit 3178 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.