UTIL/ Cum şi de unde îţi iei DIPLOMA DE LICENŢĂ şi MASTERAT

UTIL/ Cum şi de unde îţi iei DIPLOMA DE LICENŢĂ şi MASTERAT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cei care au absolvit o facultate la “Dunărea de Jos” şi doresc să îşi ridice diploma de licenţă trebuie să se prezinte la Biroul Acte Studii, din strada Domnească, nr. 47 (clădirea Universităţii), având asupra lor un buletin sau un paşaport, în original şi valabile.

Dacă cel care solicită actul e chiar absolventul, pentru diploma de licenţă sau cea de masterat nu se plăteşte nicio taxă. Lucrurile se complică, însă, dacă titularul diplomei e plecat deja pe alte meleaguri. Atunci e nevoie de o procură, făcută prin consulat sau ambasadă, de actul de identitate al celui care vine să solicite diploma şi de o copie după buletinul absolventului. Delegatul trimis să ridice actul completează o cerere şi plăteşte o taxă de 100 de lei.

Nu au nevoie de apostilă Haga pe actele notariale cei care sunt rezidenţi în următoarele state: Albania, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Cuba, Coreea de Nord, Franţa, Macedonia, Muntenegru, Mongolia, Moldova, Polonia, Slovenia, Serbia, Slovacia, Rusia, Ucraina şi Ungaria. Programul Biroului Acte Studii este de luni până joi, de la 11,00, la 15,00.

 

Citit 7733 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.