VÂRSTA DE PENSIONARE ar putea fi REDUSĂ pentru anumite categorii de angajaţi
Foto: Sursa foto: realitatea.ro

VÂRSTA DE PENSIONARE ar putea fi REDUSĂ pentru anumite categorii de angajaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noi categorii de angajaţi ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare, potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Senat, potrivit siteului realitatea.net. Concret, Legea pensiilor s-ar putea modifica în sensul extinderii persoanelor care vor putea fi încadrate în grupa I de muncă.

Documentul modifică Legea pensiilor, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin doi ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, relatează avocatnet.ro.

Aceasta în condiţiile în care, actualmente, legislaţia stabileşte că doar cei care au efectuat un stagiu minim de şase ani în grupa I de muncă beneficiază de reducerea vârstei de pensionare.

"La stabilirea stagiului de cotizare realizat în condiţii deosebite sunt luate în calcul, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare, şi perioadele de vechime în muncă mai mici de doi ani realizate în grupa I de muncă şi grupa a II-a de muncă, până la data de 1 aprilie 2001", se precizează în proiectul de act normativ.

De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate în locurile de muncă menţionate vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate în condiţii deosebite de muncă.

Aşadar, de reducerea vârstei de pensionare ar putea beneficia şi persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de şase ani.

Citit 2568 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.