SURPARE suspectă pe strada Tecuci. De la apă sau de la traficul greu?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

SURPARE suspectă pe strada Tecuci. De la apă sau de la traficul greu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De circa două săptămâni, strada Tecuci s-a surpat în zona intersecţiei cu Alexandru Cernat, după ce locuitorii de pe respectivele artere au sesizat, în nenumărate rânduri, autorităţile locale că pe acestea circulă maşini cu masa mai mare de 3,5 tone, chiar dacă acest lucru este interzis.

Aşa cum semnala ziarul nostru încă din decembrie 2013, cu toate că multe case din zonă datează de peste un secol, iar asfaltul de pe Tecuci, dinspre bulevardul Coşbuc, era deja tasat, maşinile de mare tonaj au continuă să circule pe aici. Potrivit directorului Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei, Silviu Bacalum, motivul surpării nu este traficul maşinilor de mare tonaj, ci crearea unui gol sub pământ, cauzat de infiltraţiile de apă.

"Angajaţii Ecosal au săpat vreo patru metri, să verifice dacă nu cumva surparea a fost cauzată de prezenţa unor catacombe, dar tot ce au găsit a fost o pungă în pământ, un gol. Apa de la instalaţii se infiltrează în pământ. A fost făcută o decolmatare, au acoperit cu pământ şi pietriş, au compactat, iar acum aşteptăm câteva zile, pentru a vedea cum se comportă terenul. Teama noastră cea mai mare a fost să nu cumva să fie nevoie să închidem strada Tecuci, dar nu a fost cazul", ne-a declarat Silviu Bacalum.

Acum, chiar dacă surparea a fost cauzată de infiltraţiile de apă, oare traficul greu nu a avut şi el rolul lui?

Citit 1833 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.