Fenomen seismic ciudat la Brăila/ Cutremur la un km adâncime

Fenomen seismic ciudat la Brăila/ Cutremur la un km adâncime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pământul s-a cutremurat, la Brăila, în jurul orei 12.19, mişcarea seismică fiind resimţită în toate cartierele municipiului. Dată fiind durata foarte scurtă, de doar câteva secunde, a fenomenului, nu s-au raportat pagube materiale, relatează obiectivbr.ro.

Mulţi brăileni susţin că au auzit o bubuitură foarte puternică şi pun cutremurul pe seama unei explozii care s-ar fi produs în zona oraşului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila nu confirmă, însă, existenţa unei astfel de explozii. Totodată, Garnizoana Brăila ne-a informat, prin ofiţerul de relaţii publice, maior George Popa, că nu s-a desfăşurat în zona noastră niciun exerciţiu militar care să presupună folosirea de explozibil.

Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat, pe site-ul propriu, că la ora locală 12:19:37, s-a produs un cutremur de 3,3 grade, cu epicentrul în Muntenia, judeţul Brăila, la adâncimea de un kilometru.

Mişcarea seismică nu s-a simţit sub nicio formă la Galaţi. Astfel de cutremure crustale (de mică adâncime) sunt seisme cu efecte locale, mult limitate ca arie, deşi, în unele cazuri, pot fi simţite destul de puternic în zonele lor epicentrale.

Citit 3512 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.