ECOSAL a pus la punct CAMPANIA de conştientizare: Cărţi de colorat, afişe şi mesaje despre SEPARAREA DEŞEURILOR

ECOSAL a pus la punct CAMPANIA de conştientizare: Cărţi de colorat, afişe şi mesaje despre SEPARAREA DEŞEURILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Public Ecosal a gândit în sfârşit în ce va consta campania de conştientizare a gălăţenilor cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor. Aceasta implică printarea unor cărţi de colorat pentru elevi, afişe, dar şi autocolante pentru maşinile de gunoi. Directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a pus la cale editarea a nu mai puţin de 8500 de cărţi de colorat pentru elevii din clasele 0 şi I, prin care să îi informeze creativ cum ar trebui colectate deşeurile reciclabile şi în ce tipuri de recipiente ar trebui să arunce hârtia, plasticul, sticla şi metalul. Elevii vor trebuie să coloreze fiecare container tip iglu în funcţie destinaţia acestuia.

„Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Galaţi, sunt cam 8.000 de elevi în clasele 0 şi a-I-a. Tirajul a fost stabilit în funcţie de aceştia”, ne-a explicat directorul Ionuţ Pucheanu.

Ecosal va distribui fiecărei asociaţii de proprietari câte un afiş pentru a încuraja colectarea separată. Campania va include şi inscripţionarea cu anumite mesaje a maşinilor de gunoi.

„Aotocolantele cu mesaje vor fi puse pe maşinile de gunoi care au suprafaţa netedă. Am hotărât să luăm această măsură, de a pune autocolantele pe maşinile de gunoi, pentru că acestea sunt cele mai vizibile. Merg prin tot oraşul. Este timpul să dăm un imbold cetăţenilor, pentru că aşa cum arată statisticile suntem destul de greoi în ceea ce priveşte colectarea selectivă. Nu mulţi ştiu că un PET dispare în 800 de ani, dăunând astfel ecosistemului şi vieţii”, ne-a spus directorul.

Citit 1599 ori Ultima modificare Joi, 09 Octombrie 2014 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.