FOTO/ "TAXA DE PARAGINĂ" ar putea fi introdusă în România. Credeţi că se poate aplica şi la Galaţi?

FOTO/ "TAXA DE PARAGINĂ" ar putea fi introdusă în România. Credeţi că se poate aplica şi la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, că va cere introducerea "taxei pe paragină", care să fie aplicată tuturor celor care deţin terenuri sau clădiri pe care nu le întreţin.

"Sunt o mulţime de proprietăţi, clădiri şi terenuri ajunse pe mâna diferitor persoane printr-o manieră mai mult sau mai puţin discutabilă, care sunt lăsate în paragină, sunt pe cale să se prăbuşească sau năpădite de buruieni, fără ca proprietarii nici măcar să le împrejmuiască", a afirmat edilul.

În momentul de faţă, municipalitatea caută modalitatea ca această taxă să capete aspect legal şi să poată fi aplicată, eventual sub forma unor creanţe fiscale prin care să se poată aplica şi penalităţi. Edilul a menţionat că vrea ca aceste taxe să fie cât mai ridicate, potrivit realitatea.net.

Şi în Galaţi sunt foarte multe imobile cu valoare de patrimoniu care au ajuns în stare de ruină, unele devenind adăposturi pentru oamenii străzii.

Un exemplu relevant este clădirea de pe Domnească 24, Palatul Gheorghiu. Clădirea de pe strada Domnească nr. 24 suferă tot mai mult, pe zi ce trece, din cauza nepăsării autorităţilor şi este în continuare ţinta preferată a hoţilor, care nu ţin cont de patrimoniul local. „Viaţa liberă” a scris în nenumărate rânduri despre starea fostului Palat Simion Gheorghiu şi a tras mai multe semnale de alarmă, însă fără rezultat. Clădirea care altădată impunea respect şi admiraţie prin măreţie şi arhitectură, astăzi nu este decât o ruină pe care trecătorii o ocolesc. Pe lângă faptul că pericolul este aproape iminent, deoarece pot cădea oricând cărămizi sau bucăţi din tencuială, mirosul răspândit prin ferestrele sparte arată că locul a devenit un adevărat focar de infecţie. Ceea ce nu ne face deloc cinste este faptul că impunătoarea construcţie se află chiar în centrul Galaţiului.

Aceeaşi poveste şi pe strada Mihai Bravu. Două case foarte vechi, chiar gard în gard cu fosta clădire a Comisiei Europene a Dunării, actuala Bibliotecă Judeţeană, au intrat în circuitul obişnuit al dezmembrării cărămidă cu cărămidă.

Ce părere aveţi? E oportun să fie aplicată şi la Galaţi? Spuneţi-ne în secţiunea de comentarii.

Citit 1967 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.