Romii din Lieşti au MINŢIT autorităţile. Copiii acestora NU au mers la ŞCOALĂ nici luni

Romii din Lieşti au MINŢIT autorităţile. Copiii acestora NU au mers la ŞCOALĂ nici luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi, la finele săptămânii trecute, în şedinţa organizată la Prefectură, au promis că de luni, 8 decembrie, îşi vor duce copiii la şcoală, după luni întregi de absenteism, romii din Lieşti nici nu s-au deranjat să-şi pregătească odraslele pentru cursuri şi au ignorat, din nou, microbuzul şcolar care ar fi trebuit să îi transporte pe copii la şcoală, dar şi recomandările autorităţilor.

Iulian Boţ, primarul comunei Lieşti, ne-a declarat că a mers împreună cu Poliţia la familiile de romi, care, şi de această dată, au dus cu vorba autorităţile, avansând promisiunea că de marţi îşi vor încuraja copiii să meargă la şcoală. „Am fost de dimineaţă peste ei, i-am luat de pe ouă, cum s-ar spune. Dacă nici mâine nu se ţin de cuvânt, voi face adresă către Prefectură, iar cei de la şcoală se vor adresa Inspectoratului Şcolar”, ne-a declarat primarul din Lieşti.

Deşi legea prevede sancţiuni de până la 1.000 de lei pentru părinţii care le îngrădesc copiilor dreptul la educaţie, acestea nu pot fi aplicate, întrucât legislaţia, culmea, nu prevede şi instituţia care poate aplica astfel de sancţiuni, ne-a spus inspectorul şcolar general adjunct Diamanta Bulai. „Metodologia este extrem de neclară, nu avem norme de aplicare a sancţiunilor. Nu precizează clar cine aplică sancţiunile, în ce conturi intră aceşti bani. Se vorbeşte despre autorităţi locale, dar care autorităţi?”, a afirmat Diamanta Bulai.

Dincolo de declaraţiile şefilor de instituţii şi a autorităţilor, se pare că romii de la Lieşti au îngenuncheat autorităţile locale, în condiţiile în care, la acest moment, nimeni nu are o soluţie precisă de a-i determina să le dea voie celor peste 60 de copii să meargă la şcoală.

Citeşte şi: Zeci de copii nu merg la şcoală în Lieşti/ Părinţii invocă blesteme, frică şi ameninţări criminale

Citit 1316 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.