Bacalaureat fără navetă pentru elevii din judeţ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, 177 de elevi de clasa a XII-a din Tg.Bujor, Bereşti, Pechea şi Tudor Vladimirescu vor susţine examenul de bacalaureat. Pentru că tinerii sunt repartizaţi în centrele de examinare din municipiul Galaţi, ei trebuie să ştie că pot solicita, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, cazare gratuită pe perioada bacalaureatului.

Instituţia le va pune la dispoziţie locuri la unul dintre internatele liceelor din oraş, pentru toată perioada testării naţionale sau numai pentru câteva zile, în funcţie de solicitările lor. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi ar putea asigura, gratuit, şi masa participanţilor la examenul de bacalaureat. Elevii trebuie să se adreseze conducerii instituţiei şcolare în care învaţă.

Astfel, candidaţii vor evita, în cazul în care nu şi-au găsit deja un loc de cazare în Galaţi, drumurile obositoare de acasă până în oraş, chiar în dimineaţa examenului. Deşi rare, cazuri de navetişti la bacalaureat au mai existat în alţi ani şi nu a fost deloc un avantaj pentru prestaţia candidatului.

Cei 48 de elevi de clasa a XII-a de la Gr. Şc. „Eremia Grigorescu” Tg.Bujor susţin examenul la Colegiul Industrial „Moţoc”, cei 64 de la Gr. Şc. „C.Conachi” Pechea trebuie să se prezinte la Grupul Şcolar „Metalurgic”, alţi 16 de la Gr. Şc. „Tudor Vladimirescu” sunt dirijaţi spre la Grupul Şcolar Industrial de Marină, iar cei 49 de elevi de la Gr. Şc. „Paul Bujor” Bereşti vor da probele la Grupul Şcolar „Sf.Maria”.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.