APEL UMANITAR/ Ajută un copil să meargă!

APEL UMANITAR/ Ajută un copil să meargă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La vârsta de cinci ani şi jumătate, Georgeta Bianca Şerban abia dacă poate sta în şezut. În timp ce alţi copii de o seamă cu ea se pregătesc să meargă la şcoală, în clasa pregătitoare, Georgeta este captivă într-o lume interiorizată, în care doar puţine întâmplări din exterior sunt lăsate să pătrundă. În primul an de la naştere, mama sa, Constantina Şerban, a observat că fata nu poate sta în şezut. Îngrijorată, a mers la medic. Aici a aflat că fiica sa are paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică.

"Era inertă ca o legumă. De la un copil la acea vârstă te aştepţi să fie energic şi curios. Am fost de atunci de trei ori la Bucureşti, pentru şedinţe de recuperare. Acum poate doar să stea în fund. Ar însemna mult pentru noi, dar mai ales pentru ea, să poată merge", a spus Constantina Şerban.

Părerea medicilor care au consultat-o pe Georgeta este că fata ar putea merge, dar doar după îndelungi şedinţe de recuperare. De un real ajutor ar fi şi un fotoliu rulant, special construit pentru copiii cu astfel de probleme. Un astfel de fotoliu costă în jur de 2.000 de lei, bani din care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate asigură 1.200 de lei. Restul sumei trebuie să fie completată de familia Georgetei, însă oamenii nu au aceşti bani. Dacă vreţi să-i oferiţi Georgetei şansa la o viaţă mai bună şi să contribuiţi la strângerea celor 800 de lei necesari pentru fotoliul rulant ne puteţi contacta direct la redacţie sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citeşte şi: APEL UMANITAR! David are nevoie de operaţie pentru a putea vedea

Citit 841 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.