PARADOXURI URBANE/ Unde se duc TAXIURILE când nu sunt?

PARADOXURI URBANE/ Unde se duc TAXIURILE când nu sunt?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cauza gheţii şi a Sărbătorilor, taxiurile au fost pe cale de dispariţie în Galaţi


Cât timp nămeţii au pus stăpânire pe Galaţi, cei mai mulţi dintre locuitori au constatat un adevăr greu de contrazis: când ai mai mare nevoie de un taxi, ia-l de unde nu-i! Începând cu noaptea de Revelion, când mai bine plecai pe jos ca să ajungi acasă, decât să chemi un taxi în Galaţi, şi până când soarele a făcut treaba autorităţilor şi a topit zăpada, erai un tip norocos, dacă prindeai un taxi la prima oră a dimineţii, ca să te duci la serviciu. Avem peste cinci operatori de taxi în municipiu, cu sute de maşini, dar, când plouă torenţial, nămeţii sunt cât blocul sau e oră de vârf sau sărbătoare naţională, nu găseşti ţipenie de şofer. Cu alte cuvinte, dacă în situaţii de criză un serviciu este ineficient, practic el nu există.

Explicaţii şi motive

Dacă întrebi operatoarele de taxi, îţi vor spune că şoferii nu ies pe traseu când e zăpadă şi gheaţă, ca să nu îşi strice maşinile. În scripte, un operator are 300 de maşini, pe viscol se plimbă cu treabă prin oraş doar 50, maxim 100. Că nu vor să-şi rupă autovehiculele, sau că nu sunt condiţionaţi să iasă. În contractul dintre un operator şi un proprietar de autoturism nu este stipulat faptul că în situaţiile de criză ar trebui asigurată o permanenţă. Teoretic, pot sta toţi acasă, dacă vor!

Dacă întrebi taximetriştii, aceştia dau vina pe drumurile care rup maşinile în două şi nu îi lasă să ajungă la comenzi în timp util. Şi, decât să se umple de nervi, mai bine stau acasă cu buzunarele goale. Alţii îşi duc copiii la şcoală, sau răspund mai prompt la telefoanele personale, decât la solicitările staţiei. Unii spun, pe bună dreptate, că e şi corect aşa, de vreme ce un client fidel îi asigură pâinea cea de toate zilele şi vara, când sunt 35 de grade afară.

Aşa că nu e de mirare că telefoanele în centralele operatorilor de taxi au sunat, zilele acestea, minute în şir, telefonistele s-au stresat, ba chiar au şi cedat nervos, iar gălăţenii tot pe jos sau cu autobuzele au circulat. O lecţie de ţinut minte: în vremuri de criză sau situaţii speciale, oraşul nu are taxiuri!

Citit 2461 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.