CARDUL DE SĂNĂTATE, INUTIL pentru 80 la sută dintre gălăţeni/ Ai pierdut sau ai distrus "buletinul de sănătate"? Află cât te COSTĂ să-l refaci

CARDUL DE SĂNĂTATE, INUTIL pentru 80 la sută dintre gălăţeni/ Ai pierdut sau ai distrus "buletinul de sănătate"? Află cât te COSTĂ să-l refaci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cardul de sănătate a devenit funcţional de la începutul lunii februarie * De la 1 mai, documentul electronic va fi singura modalitate prin care asiguraţii pot beneficia de servicii medicale * Doar 52 din cei 250 de medici de familie din judeţul Galaţi au în prezent cititoare de carduri * Medicii spun că activarea cardurilor se desfăşoară cu dificultate


Serviciile medicale pot fi acordate şi în baza cardului de sănătate, de la începutul lunii februarie. Gălăţenii care au primit cardul prin poştă pot merge la medicul de familie pentru a-şi activa documentul electronic. Doar o parte a medicilor de familie au însă în prezent în cabinete cititoarele necesare pentru activarea cardurilor.

Obligatoriu de la 1 mai

Asiguraţii gălăţeni vor fi obligaţi să prezinte la medic sau la spital cardul de sănătate începând cu luna mai. Excepţie de la această regulă fac doar urgenţele medicale. Până la acea dată, "buletinul de sănătate" va funcţiona în paralel cu sistemul clasic bazat pe adeverinţa care arată calitatea de asigurat. Concret, documentul electronic conţine numele, prenumele şi codul de identificare al asiguratului.

În jur de 408.000 de carduri au fost tipărite pentru judeţul Galaţi în 2014. Majoritatea documentelor electronice au ajuns la gălăţeni prin intermediul poştei. Totuşi, un număr de 45.000 de carduri de sănătate au fost returnate la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi. "Aproximativ 6.000 dintre aceste carduri au fost deja înmânate posesorilor, în special celor din municipiul Galaţi. Pentru asiguraţii din mediul rural, în jur de 50 de medici de familie din respectivele localităţi au fost de acord să distribuie ei cardurile, pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să vină până la Galaţi", a precizat dr. Elena Vrabie, preşedintele CJAS Galaţi.

Cititoarele lipsesc încă

Dintre cei 250 de medici de familie aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS Galaţi, doar 52 au în prezent în cabinete dispozitive necesare pentru activarea şi citirea "buletinelor de sănătate". În restul situaţiilor, reprezentanţii medicilor spun că au fost făcute deja comenzi pentru cititoare, dar acestea nu au fost încă livrate. Autorităţile atrag atenţia că medicii sau unităţile medicale care nu vor cumpăra astfel de cititoare până la sfârşitul lunii aprilie riscă să nu intre în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate începând cu 1 mai.

Sistemul informatic merge greu sau este blocat

Deşi documentul electronic a devenit funcţional de la începutul acestei săptămâni, medicii de familie reclamă în continuare modul de funcţionare a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI). "Trebuie spus din nou că acest document nu este un instrument de sănătate, ci doar un instrument de validare a calităţii de asigurat. Pentru activarea fiecărui card se pierd în jur de 15-20 de minute. Timpul acesta ar putea fi alocat pacientului. Am venit luni dimineaţă la cabinet şi, când să intru în SIUI, platforma era blocată. Mai mulţi colegi au semnalat aceeaşi problemă. Sper ca lucrurile să se îmbunătăţească în lunile următoare", a explicat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Galaţi.

Adeverinţa, alternativă la card

Pentru gălăţenii care au refuzat din motive religioase documentul electronic, s-a găsit deja o soluţie: o adeverinţă care este valabilă timp de trei luni şi care demonstrează calitatea de asigurat, dar pe care aceştia sunt nevoiţi să o ridice personal de la sediul CJAS, după ce au depus o cerere în acest sens. Adeverinţa trebuie însă reînnoită la fiecare trei luni.

Cum funcţionează

Când asiguratul merge la medicul de familie, documentul este introdus într-un cititor de card, iar pacientul trebuie să tasteze PIN-ul. "Eu îmi sfătuiesc pacienţii să aleagă pentru PIN anul naşterii, spre exemplu", spune dr. Mărăşescu. Pentru a funcţiona, cititorul trebuie conectat la un calculator sau la un laptop. Ulterior, medicul are acces la datele pacientului şi îi poate da acestuia trimiteri sau reţete compensate, după caz.

Pierdute sau deteriorate

Deşi "buletinul de sănătate" abia a devenit funcţional, unii dintre gălăţeni deja au anunţat la Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi că l-au pierdut sau deteriorat. Aceştia trebuie să plătească 15 lei pentru tipărirea unui nou card. Documentul este eliberat la 30 de zile după ce asiguratul a depus o cerere la sediul CJAS Galaţi.

Persoanele care nu au primit acasă, prin poştă, cardul naţional de sănătate, pot merge să îşi ia documentul de la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, strada Mihai Bravu nr. 42.

Programul este de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30, şi vineri, între 8,00 şi 14,00. Pentru ridicarea cardului este nevoie de buletin sau de cartea de identitate. Persoanele care nu pot merge personal, au posibilitatea de a intra în posesia documentului printr-un aparţinător. Acesta trebuie să aibă la el actul de identitate sau o copie a acestuia. În situaţia în care cardul nu este găsit, trebuie să depuneţi o cerere la secretariatul instituţiei pentru ca documentul să fie tipărit.

Citeşte şi: Cât este valabil şi ce informaţii sunt trecute pe CARDUL DE SĂNĂTATE

Citit 3893 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 20:13

12 comentarii

 • postat de Lus
  Marți, 03 Februarie 2015 18:32
  89.137.227.***
  Ia mai terminati voi cei care sunteti impotriva cardului de sanatatesi nu mai duceti lumea in eroare . Voi sunteti sectanti , Cum in alte tari civilizate tot omul are card iar la noi nu se poate ? Ori suntem in secolul 21 ori ne intoarcem la Inchizitie. Hai sa fim oameni seriosi iar cei care mai sustin asa ceva ar trebui exorcizati.
  4
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Marți, 03 Februarie 2015 16:32
  83.103.186.***
  Pentru "crestinul orthodox":
  Sincer, m-as simti mult mai bine sa arunc raspunderea faptelor mele in seama divinitatii iar ca ispasire sa ma rog, din pacate lucrurile sunt mult mai complexe. Nu voi face apologia evolutiei si a teoriei Big-Bang-ului.
  Unde era acel Dumnezeu despre care scrii, atunci cand erau omorati mii de copii in lagarele nazistilor ?
  Unde se gasea Isus cand preotii sfasiau cu clesti inrositi carnea celor banuiti de erezie, in Evul Mediu ?
  Crimele acestora sunt responsabilitatea divinitatii sau a individului ?
  Un filozof scria ca daca Dumnezeu a existat, cu siguranta a murit !

  PS
  Cand se va cutremura pamantul e bine sa fim intr-o cladire solida, altfel pacatosi sau nu, ne va inghiti pamantul.
  1
  2
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox
  Marți, 03 Februarie 2015 14:45
  89.137.226.***
  si cand are sa se clatine acest pamint ...tot asa sa vorbiti
  ...ca atuncea nu o mai vorbiti ci are sa va inghita pamintul de vii
  HRISTOS ESTE ORTHODOX
  si
  DUMNEZEU este cu noi
  amin.
  2
  0
  Raportează
 • postat de ateu
  Marți, 03 Februarie 2015 14:35
  83.103.186.***
  Pentru "crestinul orthodox":
  Cand ai postat comentariile, ai atins cu degetele lucrarea diavolului, iadul te mananca! Repede spala abundent degetele manjite cu apa sfintita si de-acum incolo gandul sa-ti fie numai la cele sfinte!
  O alta cale de mantuire ar fi sa studiezi din nou clasele primare si gimnaziale, cu mai multa aplecare catre disciplinele exacte si biologie iar cand vei intelege ca ai extraordinara sansa sa traiesti o viata unica pe Pamant, in anul 2015, intr-o tara normala, cu cetateni toleranti si mai ales ca esti om si nu dobitoc, vei primi dezlegare sa postezi din nou pe forumul oamenilor.
  2
  3
  Raportează
 • postat de JustMe
  Marți, 03 Februarie 2015 14:24
  86.127.211.***
  Esti fumat mai Crestinule ortodox. Ai halucinatii ma baiatule.
  0
  2
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox alias teodor stela
  Marți, 03 Februarie 2015 13:21
  89.137.226.***
  da ..asa este
  dar NU MERGE pentru a te lepada
  caci SFINTII din Muntele Athos au spus Clar si raspicat
  " Arhanghelii din Ceruri de s-ar ruga pentru cei care si-au luat semnul fiarei asupra lor , lepadandu-se asfel de Botezul Sfant ORTHODOX , NU ESTE INDURARE pentru acestia "
  cum adica te lepezi de HRISTOS si dupa aceea alergi la HRISTOS cu DOAMNE scapa-ma ...
  NU MERGE
  mergeti la Mormantul acestui Sfant Mare , Parintele Arsenie Boca care se va lupta cu antihristul pe acest pamint si intrebati-l de este bine sa luati semnul fiarei asupra voastra ?
  voi stiti asta cei care sunteti in grija Parintelui
  si mai trebuie a sti ca izvorul Parintelui Arsenie Boca a secat la Sambata de Sus chiar cand au inceput a distribui cardurile de sanatate in octombrie anul trecut
  nu este joaca asa cum ce vi se pare ...
  asa ati fost obisnuiti de lupii in piei de oaie si cozile de topor ce la iad vor merge
  nu va amagiti de a cadea in latul fiarei intins pe acest pamint
  nu va luati dupa lupii in piei de oaie caci isi vor lua plata chiar in SFINTELE LOCASURI pe care le au daramat din interior
  NEAMUL SFANT al acestui pamint Cere DREPTATE SFANTA si DUMNEZEIASCA pe acest pamint
  si VA FI pentru fiece bucatica de pamint din ROMANIA ADEVARATA
  amin.
  6
  1
  Raportează
 • postat de Mara pentru crestin orododox
  Marți, 03 Februarie 2015 12:46
  5.13.161.***
  Sfantul Parinte Arsenie Boca , spunea ca daca ai credinta in Dumnezeu, poti minca si ...otrava , si nu ti se va intimpla nimic! Dumnezeu este Iubire, Iertare, nu frica!. Suntem in minile Lui, si sa-L rugam sa faca Voia Lui! Mentionez ca sunt crestin ortodox, practicant!
  2
  5
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox alias teodor stela
  Marți, 03 Februarie 2015 12:25
  89.137.226.***
  e simplu mai draga Anca ...
  sa te inchini la fiara si sa te lepezi de Botezul Crestin Orthodox , e la moda ca asa va soptesc dracii fara coarne
  atunci cand dictatura fiarei se impune si te obliga sa fii in sistem care de altfel este si fiara
  si de nu veti fi executati
  pe cine prostiti voi ... ?
  sau credeti ca pe acest pamint nu s-a varsat mult sange indeajuns pentru a se cere DREPTATEA SFANTA
  nu dragii mei
  s-a varsat foarte mult sange pentru ca sa fim Liberi in HRISTOS este Orthodox si cu Neamul SFANT pe acest pamint deopotriva ... dar ,
  Neamul SFANT va grai pentru noi care nu ne supunem fiarei
  si sa nu uitati ca Neamul SFANT tine acest pamint pe umerii lor , poate ati auzit de robii de la Aiud SFINTII INCHISORILOR , poate ati auzit de Sfantul Parinte Arsenie Boca .., de Sfantul Parinte Iustin Parvu ....asa intamplator
  dar a doua oara nu veti mai auzi intamplator ca nu la nesfarsit este batjocura asupra acestora , asupra Neamului SFANT , asupra celor care s-au jertfit pentru acest pamint in temnite , canal , inchisori de piatra si cei cazuti in '89 strigand pentru DUMNEZEU este cu noi ...
  nu este nimeni cu noi , nici dna , nici ue , nici nato , nici rusi , nici americani
  CI NUMAI DUMNEZEU Este cu noi
  si vom vedea a cui este BIRUINTA pe acest pamint
  voi cu fiara
  noi cu HRISTOS este Orthodox
  si nu fiarei
  amin.
  6
  1
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox alias teodor stela
  Marți, 03 Februarie 2015 12:07
  89.137.226.***
  e simplu mai draga Ana
  " e simplu '"sa-ti iei blestemul iadului dupa tine ? sau iadu dupa tine
  ce o sa dati voi raspuns pe acest pamint cand focul spre starpirea spurcaciunii are sa va ia in primire
  ca de bunavoie va aruncati in foc si nimeni nu are sa va mai scoata ...
  ca slujirea nu se poate face la doi stapini si la HRISTOS si la mamona sau antihrist
  amin.
  7
  1
  Raportează
 • postat de Anca
  Marți, 03 Februarie 2015 11:44
  89.137.30.***
  Dl crestin ... , bea putina agheasma si calmeaza-te ca nu-ti ia nimeni sufletul... e un simplu card!
  2
  7
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox
  Marți, 03 Februarie 2015 11:28
  89.137.226.***
  NU LUATI "cardurile " de sanatate ...
  acesta este drumul racolarii de cobai pentru traficul de organe ...
  si mai presus de aceasta marsava lucrarea este lepadare din Botezul Crestin Orthodox in care va arunca satanele fara coarne ce conduc ROMANIA asa numiti "conducatori , mai marii oraselor " si lupii in piei de oaie ce au pus mana pe BISERICA ORTHODOXA Strabuna a Neamului Roman
  nu satana va vindeca ,ci DUMNEZEU va vindeca
  LUATI AMINTE
  ca ce trebuia spus si aratat
  S- A Spus si aratat
  BISERICA este a lui HRISTOS
  si nu va puteti motiva sau scuza ca nu ati stiut
  DUMNEZEU este cu noi
  amin.
  8
  2
  Raportează
 • postat de crestinul orthodox
  Marți, 03 Februarie 2015 11:17
  89.137.226.***
  ATITUDINI -revista MANASTIRII PETRU-VODA

  Atentionare! Alternativa la card nu va fi valida daca nu facem ce scrie mai jos!!

  Da, s-a obtinut alternativa, dar asta e prevazut doar in HG dezbatut pe 16 ian 2015. Pentru a fi valida trebuie inclusa si in Ordonanta care va modifica legea95/2006 si care e superioara unei HG. Propunerile se pot trimite pana pe 4 februarie pe adresa propuneri@ms.ro

  Proiectul de HG de modificare a HG 900/2012 prevede alternativa la card pt cei care-l refuza, http://www.ms.ro/documente/HG%20modificare%20HG%20900%202012%20varianta%2023.01.2015_1032_2058.pdf

  (art. 2 alineat 5 persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa

  de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă)

  DAR PENTRU A FI VALABILA ALTERNATIVA, ea trebuie sa fie prevazuta si in legea sanatatii 95/2006. Legea poate fi modificata DOAR printr-o Ordonanta care e superioara Hotararii de Guvern. Tot pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat un proiect de ORDONANȚĂ numit pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății la adresa http://www.ms.ro/documente/OG%20si%20NF%2026.01.2015_1031_2056.pdf la care se asteapta propuneri de modificare pina pe data de 04.02.2015.

  Ei se fac ca au uitat sa includa si in aceasta ordonanta alternativa la cardul electronic, asa ca trebuie sa le amintim noi.

  Iata ce trebuie sa facă cel care nu vrea card de sănătate electronic:

  „Persoanele care refuza in mod expres, din motive religioase sau de constiinta primirea cardului national, vor depune o declaratie pe proprie raspundere in acest sens la casa de asigurari de sanatate la care sunt luate in evidenta, insotita de cardul national, in situatia in care acesta a fost distribuit. Aceste persoane vor face dovada calitatii de asigurat pe baza adeverintei de asigurat, avand o valabilitate de trei luni, eliberata la solicitarea asiguratului de catre casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta.

  Cardurile nationale de sanatate nedistribuite si predate de catre operatorul de servicii postale la casele de asigurari de sanatate urmeaza a fi distribuite asiguratilor de catre casele de asigurari de sanatate, fie prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul, fie prin intermediul medicilor de familie, cu ocazia primei prezentari in vederea acordarii unui serviciu medical”. sursa aici
  Publicat pe 28 ianuarie 2015

  Posted by “Dezbaterea pe cardul de sanatate continuă!” | anomismia On 28 ianuarie 2015

  […] IMPORTANTA, preluata integral de aici – Manastirea petru Voda (cu […]
  Posted by Anomismia On 28 ianuarie 2015

  Doamne ajuta! Daca este posibila o formulare de specialitate pe care sa o postati aici pe site-ul Atitudini, ar fi de mare folos, cred!
  Astfel va putea fi trimisa in timp util la Minister o formulare asumata si semnata de un numar considerabil de oameni – in vederea inserarii acelei completari necesare in Ordonanta de modificare a Legii 95/2006.
  Formularul pus la dispozitie pentru circulare si semnare, daca va fi conceput de un specialist , ar fi unul adecvat, eficient si juridic corect si va putea circula repede apoi pentru semnaturi (gen petitie). Altfel, riscam numai propuneri trimise sporadic si formulate inadecvat, ceea ce ar scadea sansa de succes…

  Va multumim pentru tot ceea ce faceti si pentru nadejdea minunata pe care ne-o transmiteti! Doamne ajuta!
  Posted by Aşadar victoria împotriva cardurilor de sănătate nu e chiar victorie – Dezbaterea continuă | Daniel Vla - Ortodoxie, Țară, Românism On 28 ianuarie 2015

  […] Sursa: ATITUDINI […]
  Posted by crestinul orthodox On 29 ianuarie 2015

  Io nu am sa mai iau nimic de la satanele fara coarne care conduc Romania nu numai „card de sanatate ” ci si card de identitate ce se numeste „identity card ” si astazzi cand expira este „cadou ” de ziua de nastere a fiecaruia
  astfel se face bifarea in registrul fiarei de la brussels
  au scos numele parintilor …,
  maine vor scoate si numele Tarii ROMANIA ca sa nu va mai impotriviti sclaviei si iar numele voastre impreuna cu sufletele vor fi inghitite pierzandu-va astfel Puterea Harului SFANT dat la Botezul Crestin Orthodox ,pierzand mantuirea care inseamna spre pierzarea vesnica
  cum oare sa mai fiu vindecat, -a de slujitorii fiarei sau doctorii care slujesc fiara antihristica ?
  care tintesc si vor doar slujirea fiarei , care se leapada de Botezul Sfant si de darul ce li-sa dat de a trata si vindeca oamenii ?
  oare satana prin carausii si slujitorii sai are sa va vindece ?
  NU ,
  MAICA DOMNULUI ESTE cu noi si este cea care Vindeca si ne Acopera
  si crezand in puterea lor vindecatoare a acestor ” doctorasi ” slujitori in condei si parafa pentru satana veti vedea ca mai bolnavi veti fi si boli cumplite vor apare nu numai peste cei care isi iau blestemul iadului cu ei ci si pentru cei care lucreaza cu acesti draci fara coarne
  CACI NU VA VOR VINDECA
  VA FACETI ILUZII si va imbatati cu iluziii …
  este precum muribundul ce traieste in agonie
  si vrajmasii omului lumea , trupul si diavolul ii vor sufletul …pe acestia , asta ii intereseaza
  acesti „doctorasi ” in pact cu fiara isi vand nu numai sufletul si trupul dar vand juramantul lui Hipocrate pentru blidul de linte
  astfel SE VAND UNII SI PE ALTII
  TREZITI-Va Crestini Botezati Orthodox
  caci NU satana din conducerea tarii ARE SA VA ADUCA sanatate , pace, liniste pe acest pamint si in case
  ci voieste a va ingenunchea si a va inghiti sufletele prin fiara antihristica ce a pus stapinire peste ROMANIA

  MULT TIMP NUMAI ESTE ….
  secerisul este aproape si are sa fie PLATA DUPA FAPTA
  CU DUMNEZEU INAINTE si rugativ-va indeosebi la SFINTII trimisi de DUMNEZEU pe acest pamint SFINTII INCHISORILOR , Sfantul Parinte Arsenie Boca , Sfantul Parinte Ilie Lacatusu , Sfantul Parinte Iustin Parvu
  …iar pentru cei care va luati semnul fiarei , blestemul iadului asupra voastra asupra voastra
  SA STITI CA ACESTI SFINTI NUMAI SUNT cu voi …si niciunul din SFINTII ORTHODOXIEI
  ca Arhanghelii din Ceruri de s-ar ruga ruga pentru voi cei care luati blestemul iadului asupra voastra si care va folositi de acesta nu veti afla indurarea in fata SFINTEI TREIMI , DUMNEZEU TATAL , DUMNEZEU FIUL si DUMNEZEU DUHUL SFANT , TREIMEA SFANTA …
  ca fiara va tine inlantuiti spre focul vesnic unde va fi aruncat antihristul , impreuna cu toti slujitorii care ati slujit fiara si toti care blestemul iaduluii il luati asupra voastra
  pentru ca
  HRISTOS ESTE ORTHODOX

  amin.
  Posted by crestinul orthodox On 29 ianuarie 2015

  Comentariul tău e în așteptare.

  Io nu am sa mai iau nimic de la satanele fara coarne care conduc Romania nu numai „card de sanatate ” ci si card de identitate ce se numeste „identity card ” ca astazi cand expira este „cadou ” de ziua de nastere a fiecaruia
  astfel se face bifarea in registrul fiarei de la brussels
  au scos numele parintilor …,
  maine vor scoate si numele Tarii ROMANIA ca sa nu va mai impotriviti sclaviei iar numele voastre impreuna cu sufletele vor fi inghitite ca ati pierdut Puterea Harului SFANT dat la Botezul Crestin Orthodox cu semnatura in cei trei de sase , astfel se pierde mantuirea care inseamna spre pierzarea vesnica
  cum oare sa mai fiu vindecat, -a de slujitorii fiarei sau doctorii care slujesc fiara antihristica ?
  care tintesc si vor doar slujirea fiarei , care se leapada de Botezul Sfant si de darul ce li-sa dat de a trata si vindeca oamenii ?
  oare satana prin carausii si slujitorii sai are sa va vindece ?
  NU ,
  MAICA DOMNULUI ESTE cu noi si este cea care Vindeca si ne Acopera
  si daca credeti in puterea lor vindecatoare a acestor ” doctorasi ” slujitori in condei si parafa pentru satana veti vedea ca mai bolnavi veti fi si boli cumplite vor apare nu numai peste cei care isi iau blestemul iadului cu ei ci si pentru cei care lucreaza cu acesti draci fara coarne
  CACI NU VA VOR VINDECA…ci vor face totul pentru “SE VOR VINDE UNII PE ALTII ”
  puterea lor vindecatoare in cei trei de sase …mmh
  VA FACETI ILUZII si va imbatati cu iluziii …
  este precum muribundul ce traieste in agonie
  si vrajmasii omului lumea , trupul si diavolul ii vor doar sufletul …pe acestia , asta ii intereseaza
  acesti „doctorasi ” in pact cu fiara isi vand nu numai sufletul si trupul dar vand juramantul lui Hipocrate pentru blidul de linte
  astfel SE VAND UNII PE ALTII
  TREZITI-Va Crestini Botezati Orthodox
  caci NU satana din conducerea tarii ARE SA VA ADUCA sanatate , pace, liniste pe acest pamint si in case
  ci voieste a va ingenunchea , a va inghiti sufletele prin fiara antihristica ce a pus stapinire peste ROMANIA

  MULT TIMP NUMAI ESTE ….
  secerisul este aproape si are sa fie PLATA DUPA FAPTA
  SI IARASI BIRUINTA CRUCII SE VA ARATA si VA FI
  CU DUMNEZEU INAINTE si rugati-va indeosebi la SFINTII trimisi de DUMNEZEU pe acest pamint SFINTII INCHISORILOR , Sfantul Parinte Arsenie Boca , Sfantul Parinte Ilie Lacatusu , Sfantul Parinte Iustin Parvu puneti candele sa arda la SFINTI tamaduitori , Sfantul Ierarh Vasile Cel Mare , Sfantul Ierarh Spiridon si puterea mirului Sfant este mult mai mare si arae a va vindeca
  sa va aduceti aminte cum au fost strabunicii sau bunicii nostri pe timpul razboiului
  , ca plante si ierburi aveau drept leac dar cu PUTEREA SFANTA si DUMNEZEIASCA a SFINTILOR in care cse incredeau
  ei nu mergeau la “vai numai pot ” , precum ne au invatat acesti slujitori ai statului mamona
  si au trait poate suta de ani si mai mult

  stiu ne sunt luate drepturile pentru care s-a varsat mult sange pe acest pamint
  DAR altii s-au jertfit pentru noi cei de azi
  de ce oare sa calcam in picioare Jertfa lor cea Sfanta , cea Vie pe acest pamint intru HRISTOS ESTE ORTHODOX ?
  de ce sa scuipam peste CREDINTA DREPT SLAVITOARE CRESTIN ORTHODOXA a Neamului SFANT de pe acest pamint care se numeste si a noastra Credinta ?
  De ce sa fim partasi cu lupii in piei de oaie care il fac mincinos pe Sfantul Ioan Evanghelistul …

  Cat oare va mai rabda acest pamint ?
  ca Neamul Sfant se roaga pentru acest pamint si pentri cei care sunt intru HRISTOS este ORTHODOX

  …insa pentru cei care va luati semnul fiarei , blestemul iadului asupra voastra
  SA STITI CA SFINTII DE PE ACEST pamint NUMAI SUNT cu voi … asemeni niciunul din SFINTII ORTHODOXIEI
  si Arhanghelii din Ceruri de s-ar ruga ruga pentru voi cei care luati blestemul iadului asupra voastra si care va lafaiti si va folositi de acesta nu veti afla indurarea in fata PREASFINTEI TREIMI , DUMNEZEU TATAL , DUMNEZEU FIUL si DUMNEZEU DUHUL SFANT , TREIMEA SFANTA Cea De O FIINTA
  ca fiara va tine inlantuiti spre focul vesnic unde va fi aruncat antihristul , impreuna cu toti slujitorii care ati slujit fiara si toti care blestemul iaduluii il luati asupra voastra

  HRISTOS ESTE ORTHODOX in Cuvant si In Fapta
  “stati impotriva diavolului si va fugi de la voi ”

  amin.

  Like
  Răspunde
  crestinul orthodox said, on ianuarie 29, 2015 at 8:50 am

  Comentariul tău e în așteptare.

  Cat oare va mai rabda acest pamint ?
  ca Neamul Sfant se roaga pentru acest pamint si pentrU cei care sunt intru HRISTOS este ORTHODOX…
  “ce va veni va fi binecuvantare pentru crestinii orthodocsi cu adevarat , pentru cei cu sentimentu va fi , vai chin , durere si urgie iar pentru pagani si eretici va fi moarte ”
  amin.
  Posted by corneliu On 29 ianuarie 2015

  Bun si cum putem sa luptam acum mai concret ? Eu cotizez dar am refuzat card ,de altfel nu am nici un fel de card. Ne putem constituii in ONG ceva ptr.a putea sa ii actionam organizat in judecata ? Ori dau alternativa ori sa nu ne mai retina cotizatie.
  Posted by radu iacoboaie On 29 ianuarie 2015

  MESAJ PRIMIT LA ALT ARTICOL DE LA C-TIN

  1) Comunicatul respectiv este menționat lacunar (nu se menționează a cui e hotărârea) pe site-ul CNAS în atenția redacțiilor. Sigur e manipulare! Se tem că și asigurații care au primit deja cardul îl vor returna știind că au alternativă!
  http://www.cnas.ro/post/type/local/in-atentia-redactiilor.html

  2) Pe site-ul Ministerului Sănătății, Proiectul HG și Ordonanța, sunt afișate și se așteaptă propuneri până la data de 06 februarie
  http://www.ms.ro/?pag=22
  Deci, mergem înainte că MARE ESTE DUMNEZEU!!!
  Posted by Cristian On 29 ianuarie 2015

  Am citit cu tristete memoriul Sfintei Manastiri Paltin-Petru Voda. Nu mi-a venit sa cred ca exista o asemenea inversunare impotriva cardului de sanatate. Ca apoi sa vad sustinerea care este propovaduita asiduu pentru „alternativa la cardul de sanate” care de fapt este un simplu si nefundamentat refuz:

  (art. 2 alineat 5 persoanele … care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului naţional prin depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în acest sens la casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă, însoţită de cardul naţional în situaţia în care acesta a fost distribuit, fac dovada calităţii de asigurat pe baza adeverinţei de asigurat, având o valabilitate de 3 luni, eliberată la solicitarea asiguratului de casa
  de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă)

  Oare este bine sa impingem oamenii sa aleaga refuzul?
  De fapt este mai comod … decat sa incercam sa intelegem care este rolul cardului si al dosarului electronic de sanatate, ceea ce pentru unii nu este de loc usor, esuam lamentabil in refuz. Tot ce nu intelegem refuzam.

  Fratilor, suntem in secolul 21, incercati sa fiti oameni ai acestui secol, lasati de o parte vorbele desarte, incercati sa intelegeti. Sigur ca e mult mai simplu si mai comod sa aruncam vorbe de genul „fiara antihristica”. Incercati sa intelegeti ca a da in oameni cu adjective de genul „doctorasi” nu face decat sa arate propriul dumneavoastra nivel. Nu uitati ca acesti „doctorasi” si-au pierdut tineretile invatand cat cei ce arunca cu astfel de vorbe nici nu-si imagineaza. Nu rasuciti intelesul cuvintelor si nu mai continmuati cu „harul sfant al doctorilor” pentru ca acel har l-au construit ei insisi cu sarguinta si cu dragoste fata de om.
  Iar daca chiar aveti coloana vertebrala renuntati la a va ascunde in spatele unor nume de genul „crestinul ortodox”.
  Sunt curios si eu daca, dintre cei care posteaza pe acest site, de care eu am dat accidental, este cineva care intelege la ce e bun cardul de sanatate si dosarul electronic de sanatate. Multi sunt contra dar daca-i intrebi de ce atunci au o problema, pentru ca nu stiu de ce sunt contra.
  Eu voi inceta aici si cu siguranta ca nu voi reveni. Am scris aceste cateva cuvinte numai pentru ca nu-mi vine sa cred ca exista astazi, atata necunoastere.
  Posted by Teodor Stela On 30 ianuarie 2015


  Oare este bine sa impingem oamenii sa aleaga refuzul? ”
  oare bine este sa ascult ce spun oamenii ale caror zile sunt numarate precum floare campului si sa nu ascult ce spune Glasul lui DUMNMEZEU din Gurile Sfintilor Sai
  oare ce este mai important a sluji lumea , a sluji trupul , a asculta pe satana sau tatal minciunii si sufletul a-l pierde pe vesnicie ?
  sau este mai important a sluji pe HRISTOS si sufletul a-l pune pentru HRISTOS este Orthodox .

  cat de alunecos si cu cata viclenie serpeasca suna explicatiile tatalui minciunii care sunt impotrivitoare la ceea ce au spus SFINTII si care au aratat ce este , cum este fiara antihristica
  incercati sa mintiti pe DUMNEZEU cu sec 21
  pe DUMNEZEU nu-l poate minti nimeni
  DUMNEZEU A Fost , Este si Va fi Acelasi
  DUMNEZEU ESTE Atotputernic , Atottiitor Creatorul A Toate Cele Vazute si Nevazute care prin Gura SFINTILOR Sai A vorbit si vorbeste
  vorbeste asemeni prin Creatia Sa , stihii , ape , pamint ,munti , foc , aer si tot ce-l inconjoara pe om
  si va vorbi chiar impotriva lui antihrist care este pe acest pamint si vrea cu viclenie a ingenunchea oamenii spre iadul vesnic
  stimate domn Cristian pentru noi nu este comod a sta la discutie cu dracu
  pentru ca nu vrem
  aceasta este problema noastra ca nu stam la discutii
  NU si atat
  caci n asa ne au spus Sfintii de pe acest pamint

  cu dracu nu se sta la discutie ”
  io va rog atat scoateti semnul fiarei de pe aceste cartonase si putem sta la discutii ca fratii
  asemeni scoateti de pe cardul de identitate „identitatea dracului ” acea viclenie pe care o aratati ca fiind o masura de securitate privind identitatea cetatenilor romani
  dar unde este identitatea cetatenilor romani ?
  unde este numele parintilor la fiece om sau cetatean nascut pe acest pamint , ce urmariti prin aceasta dezmostenirea de acest Neam , urmariti crearea omului modern afirmand clar si raspicat ca traim in sec 21
  dar cum sa traim oare liberi in HRISTOS sau sclavi la satana numita si fiara antihrsitica
  ce este omul modern in constiinta dvstra ?
  „omul modern este cel care sta cu telecomanda in mana si apasa pe buton „…dar focul il va mistui pe omul modern
  caci nu este mai presus creatia decat CREATORUL SAU
  omul modern este cel care se inchina idoli si a uitat sa se mai inchine la DUMNEZEU ca apoi chiar sa numai vrea a se inchina lui DUMNEZEU
  omul modern este cel care trebuie a se supune stapinirilor intunericului , sa isi ia semnul fiarei ca nu-i nicio problema sa isi ia apoi pecetea pe mana pe frunte ca de… tot a pornit pe drumul acesta si apoi iadu vesnic isi va lua omul modern
  acesta este omul modern al sec 21 , acela pe care satana il vrea ingenunchi si inghitit spre focul vesnic
  despre datele personale din documente identitatea sa vorbim
  la cine se raporteaza aceste date personale
  unde ajung datele noastre personale ? prin ceea ce numiti „identity card ”
  io va spun de capu locului , la brussels la congregatia iudeo-masonica numita ue si nato ce are „the beast ” ca apopi antihrist sa se introneze pentru a da pecetea
  nu ma puteti prosti am sase ani de studii superioare in domeniul bio-medical
  cand am spus carausi ai fiarei si doctorasi pentru trafic de organe, stiu ce spun
  asta se face chiar prin inglobarea in curva babilonului sau fiara antihristica , numite ca ue si nato
  iar cu permisele de conducere ce a facut statul „roman ” cu acele pernise noi ce includ pe 666 ?
  si accidentele care curg garla pe strazile „patriei”
  au securizat cumva strazile si sunt mai putine accidente ..?
  sau au inchinat oamenii la fiara si oamenii de bunavoie au acceptat de a se arunca in foc crezand ca focul nu arde
  ba da , arde si arde foarte urat pentru a se starpi spurcaciunea
  fiara este pe pamint dar si SFINTII sunt pe pamint , Sfantul Ilie este pe pamint , Sfantul Ioan Evanghelistul este asemeni
  Acest stat mamona tiitor al lui antihrist care se da drept ministru agriculturii si care vrea a sili pe cei mari si pe cei mici de a lua semnul fiarei spre lepadare de HRISTOS este Orthodox
  ca apoi sa fie pecetea pe mana si pe frunte VA FI STARPIT CU FOC precum ne spune Sfanta Evanghelie numita Apocalipsa dupa Sfantul Ioan
  ASTA ESTE fiara ce lupta impotriva lui HRISTOS Este Orthodox , dle Cristian
  antihrist este pe pamint cu cele doua fiare si profetul mincinos numit „papa frncisca ” care ii pregateste terenu de la vatican
  iar locatia fiarei antihristice este la brussels vatican , londra , sua si oriunde in lume unde oamenii ingenuncheaza la bleslemul iadului adica cei 3 de sase unde il iau asupra lor , se contopesc cu aceasta fiara blestemata caci beau din cupa otravita cu multa spurcaciune
  crestinii botezati orthodocsi cei cu sentimentul si numele PIERD HARUL SFANT ce le a fost dat LA BOTEZUL SFANT prin foc si apa , caci se bsupun fiarei si i se inchina luind blestemul iadului asupra lor
  astfel merg spre pecetea diavolului caci numai au putere de asta impotriva lui antihrist si pierd mantuirea
  va recomand cititi Apocalipsa Sfantului Ioan Evanghelistul nu odata ci de sapte ori …pina intelegeti ca semnul fiarei este acesta cei trei de sase
  spurcaciune este pe mancare, pe bautura dar noi am fost invatati sa facem Sfanta CRUCE ca otrava de ar fi nu are efect
  da
  si despre coloana vertebrala pe care imi reprosati ca nu o am ?
  Ba da
  am coloana vertebrala si este foarte dreapta precum este CRUCEA SFANTA Ce O Am de Dus
  aceasta este marea problema pentru acest stat mamona , pentru tiitorii lui antihrist de pe acest pamint si pentru fiara antihristica ,
  aceasta este piatra din coltul unghgiului pe care zidarii nu au luat-o in seama
  SFANTA CRUCE de la Lavra Pecerska
  „In Acest SEMN Veti Birui ”
  amin.
  Posted by teodor stela (crestinul orthodox ) On 30 ianuarie 2015

  aceasta este piatra din coltul unghiului pe care zidarii nu au luat-o in seama
  SFANTA CRUCE de la Lavra Pecerska
  „In Acest SEMN Veti Birui ”
  HRISTOS Este Orthodox in Cuvant si in Fapta
  amin.
  Posted by Marian On 31 ianuarie 2015

  Sa ne invredniceasca Dumnezeu a da raspunsul cuvenit si a face fapta buna placuta Lui Dumnezeu chiar si prin acest card de sanatate. Sa ne gandim ca sunt si au fost parinti care ne-au prevenit in a accepta acest card de sanatate si a le refuza. Nu cred ca ei in smerenia lor au deschis acest subiect doar asa ca sa faca valva si sa creeze o stare tensionata. Eu chiar le-am trimis un mail si le-am precizat ca nu doresc acest card si ca sunt o persoana cu handicap si ca ma confrunt cu alte n si n probleme si necazuri sa ca le-am pus din start un mare nu doresc acest card plus parerea mea personala.
  Doamne Ajuta si va rog sa ma iertati.
  Posted by radu iacoboaie On 31 ianuarie 2015

  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/31/foarte-important-video-integral-dezbaterea-publica-din-16-ianuarie-2015-cu-privire-la-alternativa-cardului-electronic-de-sanatate/
  Posted by Cristian On 1 februarie 2015

  Oameni buni, subiectul acestei discutii este „dezbatere pe cardul de sanatate” si nu inteleg ce are de a face cu Cristos, cu Dumnezeu, cu Ortodoxismul, cu dracul, cu piatra din coltul unghiului si altele asemenea. Incetati cu aceasta ancestrala opozitie fata de tot ce oamenii creaza pe acest pamant. Incetati sa saditi ura intre confesiuni. Incercati sa intelegeti lumea in care traiti. Insusi faptul ca utilizati acest site dar condamnati pe cei ce l-au facut este o dovada a refuzului dumneavoastra de a intelege si a iubi oamenii care au muncit in viata lor, mult mai mult decat va imaginati dumneavoastra, pentru a fi mai vrednici (folosesc acest cuvant, vrednic, desi este mai vechi, pentru a fi mai in tonul celor scrise aici) si pentru a face tuturor viata mai buna si mai usoara. Nu mai saditi ura. Uitativa la cele scrise in aceasta discutie pana acum si veti observa ca cele mai multe cuvinte sunt de ura, de impingere spre refuz, de amenintari. Dar bunatatea unde este? Intelepciunea a pierit?
  Dopmnule Marian, alegerea dumneavoastra este si va fi respectata pentru ca acesti „anticristi” asa cum i-a botezat unul dintre participantii la aceasta discutie sunt boameni integri, cu respect fata de vointa fiecarui individ. Totusi as dori sa va amintesc faptul ca, prin decizia dumneavoastra, ingreunati munca oricarui medic la care veti apela pentru a va rezolva eventualele probleme de sanatate. Medicilor le vor lipsi informatiile care i-ar ajuta sa aleaga cel mai bun tratament. Dar daca asta intentionati si doriti atunci este in regula iar decizia dumneavoastra va fi respectata.
  Doresc sa va amintesc ca grupa sanguina care ar trebui (etse la alegerea fiecaruia daca doreste sa fie inscria sau nu) sa fie inregistrata in acest card de sanatate le va da posibilitatea medicilor ca, in cazul in care ati avea un accident grav, de exemplu un accident auto, si v-ati fi in stare de inconstienta si ati avea nevoie imediata de transfuzie de sange, sa stie exact tipul de sange de care aveti nevoie si sa efectueze imediat transfuzia pentru a va salva viata. Daca acest lucru nu este important pentru dumneavoastrra atunci este in regula, refuzati cardul de sanatate, refuzati ajutorul medicilor, refuzati ajutorul inginerilor, renuntati la a mai utiliza automobile pentriu ca au fost inventate si construite de ingineri si nu de preoti, renuntati la telefonul mobil si la telefonul fix pentru ca acestea sunt tot inventii ale inginerilor, nu mai utilizati sistemele moderne si economice de incalzire in timpul iernii, nu va mai cumparati pantofi pentru ca sunt fabricati cu ajutorul unor masini destul de complicate inventate tot de acesti ingineri, si in general refuzati TOT.
  Nu cred in utilitatea acestui general refuz a tot ceea ce este creat de oameni, cu munca asidua, cu dragoste fata de oameni si va sfatuiesc, utilizand acest limbaj al oamenilor actuali, sa va mai ganditi, sa va uitati in jurul dumneavoastra, sa incercati sa va apropiati de oameni si mai ales sa le intelegeti munca, sa-i respectati pe cei din jur asa cum va respecta si ei pe dumneavoastra, sa cautati binele si utilitatea. Lasati de o parte ura si refuzul. Asa cum am mai scris aici ura si refuzul sunt apanajul oamenilor cu cunostiinte ceva mai precare pentru ca sunt cele mai usoare actiuni. Ecumenismul va este oare cunoscut?
  Posted by crestinul orthodox On 1 februarie 2015

  Pie satan-o
  mergi inapoa mea slujitor al fiarei ce esti ca graieste fiara prin gura ta spurcata
  ia zi-mi cate carduri cu cip ai ?
  atatea inchinaciuni ai facut la fiara si inghitit de fiara esti
  si ce mai ne spui despre putinta sau neputinta racolarii cobailor in traficul de organe ?

  si ma repet iarasi n-ai sa ma prostesti mai
  cu diagnostrice ce veti face cand orice diagnostic va fi in grija hackerilor pe calculator
  a va trateaza calculatorul
  la un diagnostic de HTA raspundem cu medicamente pentru IRC , insuficienta renala cronica si caculatorul a „tratat „pacientul
  nu vreti sa mergeti si la wc in virtual
  draci fara coarne ce sunteti lasati viclenia ca nu va merge
  Posted by crestinul orthodox On 2 februarie 2015

  Posted by Cristian On 2 februarie 2015

  Da, asa est6e cum am zis. Nu poate exista ceva mai usor in aceasta viata decat sa te ascunzi in spatele unui nume ireal, Crestinul Orthodox, si sa arunce cu cuvinte care de care mai bisericesti in oamenii din jur. Si nu pot sa nu remarc faptul ca in limba Romana se scrie si se pronunta Ortodox. Oricum va sfatuiesc dragi parteneri de discutie sa cititi, sa invatati, sa intelegeti.
  Cineva zicea mai sus „am coloana vertebrala si este foarte dreapta precum este CRUCEA SFANTA Ce O Am de Dus” … ma intreb oare ce cruce duce dansul? Tare ma tem ca la mijloc sunt numai vorbe. Uitativa la tinerii care invata ani de zile pentru a deveni cetateni demni ai acestei tari. Uitativa la medicii care dupa 6 ani de facultate mai trebuie sa invete inca alti ani pentru a putea spune ca sunt doctori. Uitativa in jurul dumneavostra la oameni si munca pe care o fac, cu drag, si cu iubire. Si vedeti ca ei nu se plang c-ar duce vre-o cruce.
  Lasati de o parte acuzatiile, nu mai pangariti pe cei din jurul dumneavoastra. Daca nu intelegeti ceea ce se intampla in jurul dumneavoastra intrebati, invatati si educati-va si lasati de o parte discutiile despre cip-uri (ma indoiesc ca stiti prea multe despre ele), hackeri, guri spurcate si fiare.
  Dupa cum ziceam nestiinta si ignoranta naste monstri.
  Lasati cardul de sanatate in pace. Daca nu-l vreti nu-l luati. Dar nu mai saditi intre oameni dezbinare, ura si amenintari si nu-i invatati pe oameni lucruri pe care dumneavostra nu le-ati inteles.
  Nu credeam ca in Romania de astazi, 2015, exista o asa de adanca opozitie si refuz pentru orice. M-am simtit ca si cum as fi trait pentru cateva minute prin secolul al 16-lea cand biserica ardea pe rug pe oamenii care indrazneau sa invete, sa studieze si sa inteleaga (vezi Giordano Bruno si multi multi alti oameni destepti).
  Posted by Teodor Stela alias crstinul orthodox On 3 februarie 2015
  Comentariul tău e în așteptare.

  si te am intrebat ?
  daca la un diagnostic de HTA adica hipertensiune arteriala raspundem cu medicamente pentru IRC , insuficienta renala cronica pentru ca asa arata caculatorul atunci calculatorul a „tratat „pacientul adica pacientul este decedat ca sa-ti traduc pe romaneste
  ti-am vorbit pe limbajul doctorilor care calca in picioare juramintul lui Hipocrate
  pentru simplu motiv ca refuz a scrie din condei SI SCRIE fiara in locul lor
  acelasi juramant al lui Hipocrate l-am facut asemeni
  poti sa mi raspunzi cine raspunde pentru eroarea calculatorului sau cine raspunde pentru eroarea medicului ,pacientul banuiesc care deja este decedat pentru racolarea de organe …
  draga dle Cristiuan inainte de a intra in discutii cu x-ulescu pe calculator , intereseaza-te cine este si ce studii are …
  iti repet , viclenia nu tine …
  caci Sfanta CRUCE de la Lavra Pecerska este Destul de Dreapta iar PUTEREA Acestei CRUCI SFANTA Este si DUMNEZEIASCA
  amin.
  Posted by Teodor Stela alias crestinul orthodox On 3 februarie 2015
  Comentariul tău e în așteptare.

  crestinul orthodox =Lupta pentru HRISTOS este Orthodox
  amin.
  6
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.