UMOR negru-închis la Brăila: Mortul şi Merţanul. Dar şi la Galaţi: „Cimitirul Sfântul Lazăr – ultima staţie”…

UMOR negru-închis la Brăila: Mortul şi Merţanul. Dar şi la Galaţi: „Cimitirul Sfântul Lazăr – ultima staţie”…
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă nu avem prin preajmă un cimitir vesel de tip Săpânţa, iată că umorul negru îşi face loc foarte aproape de noi: pe bulevardul Al. I. Cuza. Dar nu pe strada gălăţeană, ci pe bulevardul din oraşul vecin, Brăila, unde mi-a fost semnalată o atracţie turistică nouă.

Într-adevăr, am putut citi pe o firmă serioasă, de pompe funebre, de care ai parte, bineînţeles, atunci când… Doamne fereşte, de următorul text, scris mare şi apăsat, precum un fel de mega-nume de firmă: „NOI DUCEM MORTU´/ CU TOT CONFORTU´”.

Mersi de-aşa confort, cel puţin deocamdată. Deşi, mai ales pentru vremea caldă, vedem pe geam şi oferta „ÎNCHIRIEZ CAPAC FRIGORIFIC”. Mde, când mortu´ se mai răzgândeşte şi nu-i place capacu´, nu se mai răcoreşte cu el şi renunţă să mai plătească vreo chirie…

Dar, cel mai tare, firma face „TRANSPORT CU LIMUZINA MERCEDES”. Dacă faci şi nunta şi înmormântarea odată, pare să fie chiar economic, nu?

Umor involuntar negricios avem şi noi, când în difuzorul autobuzului se aude: „Cimitirul Sfântul Lazăr – ultima staţie”…


CITEŞTE ŞI: S-a reparat „gaura cu brad” de la Dramatic

Citit 4820 ori Ultima modificare Joi, 05 Februarie 2015 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.