Eşti student sau elev în Galaţi? AFLĂ cum poţi obţine un ABONAMENT GRATUIT Transurb

Eşti student sau elev în Galaţi? AFLĂ cum poţi obţine un ABONAMENT GRATUIT Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii de la "Dunărea de Jos" nu trebuie să stea la rândurile formate la casele de bilete ale Transurb pentru un abonament gratuit pe o linie de transport în comun. În urma unui acord încheiat între universitate şi Transurb, studenţii trebuie să meargă la sediul Ligii Studenţilor Galaţi (LSG) (str. Domnească, nr. 111, corp "D", sala 006, Facultatea de Inginerie - n.r.) pentru a se înscrie pe o listă în vederea obţinerii gratuităţii. Programul este de luni până vineri, între orele 10,00 şi 16,00.

"Pentru a se putea înscrie pe lista pentru abonamentele gratuite, studenţii trebuie să aducă o copie color după actul de identitate. Poza din copie va fi folosită pentru legitimaţia de călătorie", a precizat Ionuţ Dumitrescu, preşedintele LSG. Şi studenţii Universităţii particulare "Danubius" au parte de abonamente gratuite pe o line la alegere.

Un protocol similar a fost semnat şi între societatea locală de transport public şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Şcolile şi liceele din municipiu au primit liste cu tabele în care pot fi trecute datele elevilor care vor să beneficieze de această facilitate. Listele şi copiile color după buletine sunt apoi trimise la sediul Transurb, care va elibera şi va trimite abonamentele către şcoli şi licee.

Elevii şi studenţii gălăţeni beneficiază în premieră, de la 1 februarie, de transport gratuit pe o linie a Transurb, în urma Hotărârii Consiliului Local Galaţi 95 din 27 ianuarie 2014.


CITEŞTE ŞI: AUTOBUZELE Transurb INTRĂ (şi) pe traseele de MAXI-TAXI

Citit 8129 ori Ultima modificare Vineri, 06 Februarie 2015 00:08

10 comentarii

 • postat de no name
  Luni, 09 Februarie 2015 19:01
  5.13.185.***
  cum ma pot ei opri sa nu imi fac abonament pe mai multe linii,la diferite case de bilete.in cazul in care de la sediul universitatii ridic mai multe adeverinte.sau peste 2 zile "imi pierd" vechiul abonament,nu am voie sa mai fac altul?
  0
  2
  Raportează
 • postat de gaița !
  Sâmbătă, 07 Februarie 2015 07:34
  92.82.125.***
  Sa va fie rusine ca nu sunteti in stare sa gestionati niste abonamente, si ne dati noua, institutiilor de invatamant sa va facem treburile, de parca am lua salariul de la transurb sau de altundeva ... cu carnetul de elev s-ar rezolva totul , insa asa ne place noua, sa punem prostii la treaba... aceeasi problema o au si cei de la alocatii si de la primarie cu legea 277 sa le raportam noi absentele , cand totul s-ar rezolva cu o adeverinta de elev. Nu mai vorbesc de casa de sanatate care cere lunar elevii care au 18 ani , cand tot o adeverinta de elev ar rezolva problema! Si uite asa muncesc unii !
  0
  5
  Raportează
 • postat de hehe
  Vineri, 06 Februarie 2015 14:36
  5.13.176.***
  m-am dus sa-mi iau bilet de la o ghereta transurb, am fost trimis la plimbare sa-mi iau bilet de la sofer, desi se stie cum dau bilete soferii. doamnele de la ghereta transurb lucrau de zor eliberand aceste gratuitati. Ce societate isi permite sa-si lase angajatii sa lucreze fara sa incaseze vreun ban atatea zile in sir? domnii care au dat aceste gratuitati poate ne spun si de unde provin banii care merg la bugetul transurb ca din vanzari sigur nu.
  1
  11
  Raportează
 • postat de ArduinoUno
  Vineri, 06 Februarie 2015 11:55
  89.121.200.***
  Ma duc acum si le dau pe mana celor de la LSG o copie color a buletinului, poate au nevoie sa valideze un cont de betting online, sau orice alt tip de activitate online ce implica bani si validarea identitatii folosind poza unei carti de identitate. Si CNP-ul e de preferat sa nu fie pe mana oricui, daramite ditamai copia color dupa buletin.
  Situatia e cat se poate de simpla. Ai carnet de note stampilat, bun, inseamna ca esti student/elev, si poti calatori gratuit, nu vad de ce ar mai fi nevoie de surplusl de hartogaraie si birocratie pentru obtinerea acelui abonament. Ca sa te blocheze pe o un singur numar ? Din cate stiam, poti merge si cu alt numar, daca ruta se suprapune cu a celui pe care ai abonamentul. Hai sa fim seriosi, ori e gratuit, ori nu e. Nu e nimeni plecat de-a acasa, la figurat, sa se duca azi in Micro 19, maine in Port, poimaine in Micro 39 etc.
  2
  15
  Raportează
 • postat de pentru @mircea
  Vineri, 06 Februarie 2015 10:54
  213.233.101.***
  Pentru o singura linie aplicam pe carnetul de elev sau student viza de la transurb cu o stampila cu numarul liniei mijlocului de transport. In cazul ca se schimba numarul liniei de transport, ceea ce se va intampla mai rar, pe carnetul de elev sau student se debifeaza stampila cu vechiul numar si sevaplica noul numar. E mai simplu.
  2
  9
  Raportează
 • postat de @mircea
  Vineri, 06 Februarie 2015 10:33
  5.13.136.***
  1; Acte necesare eliberare abonamente gratuite o linie elevi si studenti:
  -actul de identitate dupa caz sau copie după certificatul de naştere.;
  - carnetul sau adeverinta din care sa rezulte ca sunt elevi sau studenti a unei institutii de invatamant acreditata din municipiul Galati;
  -o poza in vederea eliberarii acestuia (pt cei cu certificatul de nastere)
  2. nu se poate circula fara bilet pana la sosirea abonamentelor.
  3.toti elevii si studentii beneficiaza de abonamente gratuite PE O SINGURA LINIE, de aceea trebuie abonamente!
  6
  8
  Raportează
 • postat de mircea
  Vineri, 06 Februarie 2015 09:38
  213.233.101.***
  Citez "Listele si si copiile color dupa buletine sant apoi trimise la Transurb ,care va elibera si va trimite abonamentele catre scoli si licee.". 1. Pentru elevii care nu au buletine si vor abonament cum faceti ?. 2.Daca se aplica de la 1 februarie elevii si studentii pot circula fara bilet pana primesc abonamentele , ceea ce cred ca va dura foarte mult timp ? 3.Daca toti elevii si studentii beneficiaza de transport gratuit de ce mai trebuie abonamente ? . CARNETUL de ELEV si LEGITIMATIA de STUDENT, vizate sau stampilate de Transurb, nu pot tine loc de abonament ?. Ne place teribil de mult, ma refer la autoritati si institutii publice, s-a complicam procedurile, s-a punem oamenii pe drumuri inutil. Hartogaraia, birocratia din Romania va disparea oare vreodata ?
  4
  17
  Raportează
 • postat de opinia publica
  Vineri, 06 Februarie 2015 09:23
  5.13.138.***
  si elevii care absenteaza de la cursuri vor beneficia de abonament gratuit ?... ar trebui conditionat acest abonament de nr de absente nemotivate... elevul care chiuleste nu trebuie "recompensat"cu abonament gratuit
  5
  8
  Raportează
 • postat de Constantin Malinoiu
  Vineri, 06 Februarie 2015 09:04
  194.105.20.***
  Sunt galatean insa sunt student in Cluj! De ce nu pot beneficia de gratuitate in Galati?
  6
  8
  Raportează
 • postat de pomana e arma prostului,
  Vineri, 06 Februarie 2015 07:15
  79.116.103.***
  pomana e arma prostului, cea mai mare injosire si prostire a populatiei executata in masa de junta psd-unpr
  8
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.