Cum te AJUTĂ cardul european de sănătate

Cum te AJUTĂ cardul european de sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 7.300 de gălăţeni au solicitat de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi carduri europene de sănătate în anul 2014. Cardurile sunt mai căutate vara, atunci când gălăţenii pleacă mai des în excursii în afara ţării.

Cardul european de sănătate le oferă asiguraţilor posibilitatea a de primi asistenţă medicală gratuită pe perioada şederii temporare într-un stat membru UE. Documentul poate fi utilizat de asiguraţii din sistemul de asigurări sociale de sănătate din România numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. În schimb, acest card nu poate fi utilizat pe teritoriul ţării noastre şi nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru UE pentru a beneficia expres de tratament medical. Cardul este valabil cel mult şase luni, iar în baza lui se poate primi asistenţă medicală de urgenţă. Totodată, persoanele asigurate în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, posesoare ale unui card european, vor fi tratate în România în acelaşi mod cu asiguraţii români.

Gălăţenii care vor să obţină un card trebuie să completeze o cerere tipizată pe care o pot lua fie de la sediul CJAS, fie de pe site-ul www.casgl.ro. De asemenea, au nevoie de o copie după cartea de identitate sau după certificatul de naştere, pentru copiii cu vârste de sub 14 ani şi o adeverinţă de asigurat, care poate fi procurată tot de la sediul instituţiei.


CITEŞTE ŞI: Nu ai primit CARDUL DE SĂNĂTATE prin poştă? Iată cum poţi intra în posesia acestui DOCUMENT

Citit 1397 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.