Marele Premiu pentru un vis al copiilor

Marele Premiu pentru un vis al copiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Premiul “Vieţii libere”, acordat de juriu unui scheci al elevilor Şcolii 11 *

Replici în limba engleză, indicaţii de scenă tot în limba lui Shakespeare şi chicotelile spectatorilor în Amfiteatrul Liceului de Artă “Cuclin”, unde s-a ţinut Festivalul de teatru “English Through Acting”.

Ediţia a doua a concursului organizat de Şcolile gimnaziale “Sf. Ana” şi “Mihail Sadoveanu”, mai bogată în oferta de dansuri şi muzică (a cântat Irina Popa), s-a bucurat şi de prezenţa unei adolescente gălăţene, stabilite de mică în SUA. Aceasta a făcut parte din juriu, alături de două profesoare de limba engleză, de la Colegiile “Cuza” şi “Moţoc” şi de actorul Aurelian Iorga, de la “Gulliver”.

Trupa din Giurgiu, pe podium

Marele Premiu a revenit spectacolului prezentat de Şcoala 24, după un scenariu semnat chiar de directorul Mihai Andrei şi de soţia sa. Copiii de gimnaziu, dar şi doi de clasa a IV-a au prezentat o pledoarie pentru susţinerea viselor oricărui copil, indiferent de condiţia sa socială.

De altfel, şcolile şi-au ales piesele în funcţie de tema din acest an a festivalului, “Poveştile copilăriei”. Juriul a acordat Premiul Special al “Vieţii libere” trupei de teatru a Şcolii 11, pentru scheciul umoristic cu care s-au înscris în competiţie.

Şcoala 7 din Giurgiu, singura reprezentaţie live a unei trupe din alt judeţ, a plecat acasă cu premiul al II-lea, iar Şcoala 13 din Galaţi a ocupat locul al treilea pe podium.

Cel mai bun actor a fost desemnat George Susanu, de la Şcoala 13 (“Jack şi vrejul de fasole”), cea mai bună actriţă – Vicenţia Stancu, Şcoala 24 (reporterul Tv din visul fetei). Au mai fost premiaţi Alin Grigoraş (Şc. 22), Ioana Dima (Şc. 24), Cristian Arbaşu (Şc. 43) şi Victor Dodu (Şc. 29).

Organizatorii festivalului au vrut să mulţumească şi unui susţinător al celor două ediţii ale festivalului, domnului Sterică Atanasiu. Mai rămâne ca juriul să delibereze şi care sunt cele mai bune spectacole din ţară, înscrise în concurs la secţiunea CD.

Explicaţie foto: Echipa de la Şcoala nr. 24 “Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil” a luat Marele Premiu

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.