ATENŢIE, GĂLĂŢENI! Nu avem puncte temporare de SACRIFICARE A MIEILOR. Cum ştim dacă MIELUL a fost TĂIAT LEGAL
Foto: Căutaţi ştampila ovală!

ATENŢIE, GĂLĂŢENI! Nu avem puncte temporare de SACRIFICARE A MIEILOR. Cum ştim dacă MIELUL a fost TĂIAT LEGAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciun miel n-ar trebui să ajungă în galantare fără să fi fost sacrificat legal, într-un abator autorizat sanitar veterinar. Potrivit Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi, vă puteţi convinge că sacrificarea s-a făcut în condiţii de siguranţă în momentul în care identificaţi, pe carne, ştampila care să ateste că animalul a fost sacrificat în condiţii de siguranţă. Iată cum recunoaşteţi această ştampilă.

"Marca de identificare trebuie să fie lizibilă, de formă ovală 6,5/4,5 cm, şi trebuie să conţină în partea superioară numele ţării, respectiv „România” sau codul ISO al ţării, adică „RO”, în centru să aibă numărul de autorizare sanitară veterinară al unităţii de abatorizare şi în partea de jos abrevierea CE sau EC. Marca de sănătate se aplică pe faţa externă a unei spete şi faţa externă a pulpei opuse", potrivit informării DSVSA Galaţi.

De regulă, dintr-un miel, ultima bucată care se vinde este cea ştanţată, tocmai pentru ca vânzătorul să poată face în permanenţă dovada provenienţei carcasei din care taie.

Sacrificarea mieilor doar la abator!

În acest an, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi nu a autorizat niciun punct provizoriu de sacrificare a mieilor pentru Paşte. În aceste condiţii, fermierii care au de sacrificat miei crescuţi în Galaţi, fie merg la abatorul SC Livada Şerbăneşti SRL de la Lieşti, fie taie în alte judeţe.


 

CITEŞTE ŞI: MERCURIAL: Cât îi COSTĂ pe gălăţeni MASA DE PAŞTE (FOTO)

Citit 1411 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 22:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.