La Spitalul Judeţean NU SE MOARE de Paşte. Li s-a spus abia DUPĂ TREI ZILE că ruda lor DECEDASE!

La Spitalul Judeţean NU SE MOARE de Paşte. Li s-a spus abia DUPĂ TREI ZILE că ruda lor DECEDASE!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rudele au depus plângere împotriva personalului medical * Decesul ar fi trebuit anunţat în cel mult 24 de ore


Sorin Hahui, un gălăţean în vârstă de 40 de ani, a venit la Spitalului Judeţean, marţi, în dimineaţa celei de-a doua zile de Paşti, cu mâncare pentru mătuşa sa. Ştia că femeia de 61 de ani era internată în secţia Neurologie. Bărbatul povesteşte că nu mică i-a fost uimirea, atunci când în patul în care se aştepta să-şi găsească ruda, stătea întinsă o asistentă. Nedumerit, a întrebat-o dacă pacienta fusese mutată în alt salon. Fără nicio introducere, i s-a răspuns cu zâmbetul pe buze că mătuşa sa murise încă din noaptea de vineri spre sâmbătă.

"O indolenţă fără margini"

"Nu mi-a venit să cred că poate să râdă atunci când îmi dă o asemenea veste. Apoi, am fost revoltat că timp de trei zile nimeni din spital nu s-a gândit să ne anunţe de moartea mătuşii. Asistenta m-a mai şi întrebat dacă nimeni nu ne-a sunat să ne anunţe. Mi s-a părut totul de o indolenţă fără margini", a spus Sorin Hahui.

Din cauza agravării unor probleme de sănătate, femeia fusese transferată la începutul săptămânii trecute de la Spitalului de Psihiatrie la Spitalul Judeţean. După două zile a fost trimisă înapoi la Psihiatrie, pentru ca la scurtă vreme medicii să decidă să o transfere din nou la Judeţean. "Joi am venit, am vorbit cu medicul curant şi am lăsat şi numărul meu de telefon. Mi-au spus că e grav bolnavă şi m-au chemat luni să vorbesc cu alt medic de la Neurologie. Acum, a trebuit să mergem şi la Parchet să declarăm de ce decesul a fost anunţat atât de târziu. De parcă vina ar fi a noastră", a mai spus nepotul .

Plângere împotriva personalului medical

Sora femeii decedate spune că nu şi-a revenit nici acum din şocul prin care a trecut. "Am întrebat de cât timp murise. Când mi-au spus, am simţit că leşin. Tot weekendul eu am crezut că sora mea trăieşte. Când am cerut mai multe lămuriri, asistentele mi-au spus că nu mi le pot da pentru că nu s-a întâmplat în tura lor", a spus Lili Hahui, sora pacientei moarte.

Cei doi au depus acum o plângere la conducerea spitalului, prin care cer ca personalul medical răspunzător de această situaţie să fie sancţionat. Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, spitalul ar fi trebuit să anunţe rudele în cel mult 24 de ore despre decesul pacientei.

„În cursul zilei de marţi a fost făcută o sesizare la spital de către rudele unei paciente decedate în cursul zilei de sâmbătă dimineaţă, plângere care se referă la faptul că familia afirmă că nu a fost anunţată de decesul respectivei rude. O să analizăm dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, pentru că sunt şi situaţii în care rudele nu pot fi contactate. Cert este că în cazul decesului unui pacient, unitatea sanitară este obligată să anunţe decesul”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Citiţi şi: Numai la Spitalul Judeţean să nu ajungi! Comportamentul CADRELOR MEDICALE, motiv de ceartă în CJ

Citit 4337 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.