NOILE NORME FISCALE: Persoanele cu handicap, SCUTITE de impozitul pe venituri

NOILE NORME FISCALE: Persoanele cu handicap, SCUTITE de impozitul pe venituri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unor norme de modificare a Codului Fiscal, intrate în vigoare de la 1 februarie a.c., anumite venituri obţinute de persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite de anumite impozite, informează DGRFP Galaţi. În vedere se au veniturile obţinute din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, dar şi veniturile din salarii şi cele din pensii. De asemenea, se aplică scutiri la impozitul pe venituri pentru o serie de activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, realizate în mod invidual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică.

DGRFP Galaţi precizează că „veniturile obţinute din arendare de către persoanele cu handicap grav sau accentuat nu sunt scutite de impozit, deoarece nu se încadrează în categoria veniturilor din activităţi agricole, ci sunt venituri din cedarea folosinţei bunurilor, care nu beneficiază de această scutire.”

Noile norme fiscale sunt cuprinse în OG nr.4/2015, prin care au fost aduse modificări şi completări Titlului III – Impozitul de venit – din Codul Fiscal, ordonanţa fiind publicată în Monitorul Oficial nr.74/28.01.2015.


CITEŞTE ŞI: Ce TAXE si IMPOZITE vor fi la Galati in 2015

Citit 3578 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.