14.000 de carduri îşi aşteaptă încă posesorii la Casa de Sănătate Galaţi

14.000 de carduri îşi aşteaptă încă posesorii la Casa de Sănătate Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cele 48.403 carduri de sănătate returnate, la începutul anului, de la Poşta Română către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, 34.334 fuseseră date titularilor până la sfârşitul săptămânii trecute. Restul de 14.069 de carduri sunt încă la sediul CJAS Galaţi.

Dacă vă număraţi printre gălăţenii care nu au primit cardul prin Poştă, puteţi merge la Casa de Sănătate Galaţi pentru a vă lua documentul. Programul este de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30, şi vineri, între 8,00 şi 14,00. În cazul în care de la CJAS vi se spune că documentul nu este încă tipărit, trebuie să depuneţi o cerere pentru tipărire şi să aşteptaţi apoi livrarea cardului la domiciliu, prin intermediul Poştei. Gălăţenii care refuză cardul de sănătate au şi varianta obţinerii, de la ghişeele CJAS, a unei adeverinţe de asigurat, valabilă pentru o perioadă de trei luni.

Potrivit preşedintelui CJAS Galaţi, dr. Elena Vrabie, prima săptămână (4-8 mai - n.r.) după ce cardul de sănătate a devenit obligatoriu a decurs la Galaţi fără incidente notabile. "Au fost câteva reclamaţii, pe care însă le-am rezolvat. Au fost şi situaţii în care unele persoane au venit la noi acuzând că medicul de familie a refuzat să le acorde servicii medicale. La verificările pe care le-am făcut am constatat însă că aceste reclamaţii nu erau adevărate", a precizat. dr. Vrabie.


CITEŞTE ŞI: Cum poţi solicita un nou card de sănătate

Citit 835 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 16:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.