O gălăţeancă şi-a găsit poza pe un site de MATRIMONIALE, fără a-şi da acordul pentru asta

O gălăţeancă şi-a găsit poza pe un site de MATRIMONIALE, fără a-şi da acordul pentru asta
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O fotografie postată pe Facebook i-a adus necazuri Marianei Robea, directorul unui ONG din Galaţi. Femeia a descoperit că fotografia ei a fost luată de pe site-ul de socializare şi postată pe un site de matrimoniale.

„Am fost contactată de un domn, care mi-a spus că am vorbit în cursul zilei la telefon. I-am spus că nu este adevărat şi, din aproape în aproape, am aflat că poza mea este pe un site de matrimoniale cu datele unei fete care locuieşte în Elveţia. Am înţeles că domnul respectiv a vorbit în Elveţia vreo 20 de minute. Există posibilitatea să fie o înşelătorie gen încărcat cartele de telefon”, ne-a spus Mariana Robea, care a anunţat imediat site-ul respectiv că fotografia ei a fost folosită în mod abuziv.

Datele de pe site-ul de matrimonilae nu corespund cu cele ale Marianei Robea. „Eu reprezint un ONG şi asta îmi poate dăuna imaginii. Şi anul trecut mi s-a spus că poza mea apare pe un astfel de site, dar atunci am crezut că este doar o glumă proastă”, a adăugat femeia.

Din păcate, fiecare dintre noi se poate trezi într-o astfel de situaţie, iar legislaţia din România nu ne poate ajuta. Aşadar, aveţi grijă ce fotografii postaţi pe site-urile de socializare.

Citit 15865 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 10:27

6 comentarii

 • postat de Teach
  Joi, 21 Mai 2015 21:53
  5.13.144.***
  Facebook-ul intamplator sau nu ... e consuderat domeniu public. Doar utilizarea in scopuri comerciale e problema in rest e greu sa faci ceva. :))
  0
  1
  Raportează
 • postat de nesku latu
  Joi, 21 Mai 2015 13:43
  94.176.183.***
  Cine sa se uite la babaciunea asta ? Cred ca tipa are centura .....neagra .
  1
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Joi, 21 Mai 2015 09:45
  82.208.137.***
  Tovarase Sima, politia noastra nu poate rezolva un caz simplu de flagrant si avem pretentia sa rezolve un caz de uz de fals in IT. Sa fim seriosi ! Cat despre securitatea datelor, galatenii nu au nici o tangenta, in 20 de ani nu am reusit sa gasesc pe cineva interesat real de asta (adica sa plateasca pentru securitatea reala a datelor).
  0
  1
  Raportează
 • postat de myo
  Joi, 21 Mai 2015 09:30
  5.13.198.***
  Ati inebunit toti cu facebookul asta, alta treaba nu aveti decat sa va afisati acolo cu toti si cu toate. Nu puteti sa trageti o basina, fara sa incarcati si o poza pe facebook, vai de kurul nostru in ce societate traim. Nu avem locuri de munca, dar bine ca avem site-uri de socializare.
  1
  0
  Raportează
 • postat de lol
  Joi, 21 Mai 2015 08:03
  5.13.171.***
  1. ONG-urile nu au directori.
  2. Doamnei ii place sa se pozeze, sa incerc pe ”face-buc”?
  3. Reclama buna/ rea , dă bine, face audienta, vinde ziare, si te vezi si luata in seama
  4. Mie imi pare o ”CUSATURA...” cu ...Elvetia

  Pentru Sima... chiar si ziarul VL, foloseste poeze fara acord...daca sunt pe ...socializare.... mai invata
  Iar hot judec ce sa cuprinda....sa plateasca o operatie estetica de refacere faciala tip..photoshop?? dupa 3-4 ani de judecati??
  Doamne mare e gradina
  1
  0
  Raportează
 • postat de sima
  Joi, 21 Mai 2015 00:54
  83.103.238.***
  Sesizata politia si dat in judecata trebuie in astfel de cazuri si dupa ce e prins cel ce face asta sa plateasca despagubiri si persoana care a suferit sa ii fie refacuta imaginea printr-o hotarare judecatoreasca. Este interzis ca pozele sa fie furate de pe internet si postate pe alte site-uri fara acordul proprietarului.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.