Ministrul Muncii propune eliminarea pragului maxim pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Ministrul Muncii propune eliminarea pragului maxim pentru indemnizaţia de creştere a copilului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nivelul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi eliminat, ca urmare a unei propuneri făcute de ministrul Muncii, Rovana Plumb, care precizează că o astfel de măsură ar putea duce la creşterea natalităţii. În prezent, valoarea maximă a indemnizaţiei mamelor care aleg să stea acasă doar un an cu cel mic este de 3.400 de lei şi de 1.200 de lei pentru cele care optează pentru varianta concediului de doi ani. Iar în cazul gemenilor, de tripleţilor sau multipleţilor, nivelul indemnizaţiei lunare creste cu 600 de lei, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

„Pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizaţia să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni şi nu 85 la sută, pentru că naşterea nu poate fi asimilată cu concediul medical. De aceea, nu vrem să penalizăm în cele 18 săptămâni în niciun fel mama”, a declarat Rovana Plumb.

O altă încercare de creştere a acestor indemnizaţii a avut loc în anul 2012 când ministrul de atunci al Muncii, Mariana Câmpeanu, voia ca indemnizaţiile să ajungă din nou la 85 la sută.

Astfel, preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a promulgat, în septembrie 2012, legea care prevedea majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75 la sută la 85 la sută din media veniturilor nete din ultimul an.

CITEŞTE ŞI: Periuţe de dinţi GRATUITE pentru gălăţeni

Citit 1536 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.