Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
5 comentarii

O nouă surpare a apărut în Galaţi. De data aceasta este vorba despre o bucată din trotuarul de lângă parcul din Micro 21, la ieşirea din oraş, unde s-a creat în asfalt un crater de aproximativ doi metri adâncime pe o suprafaţă destul de mare. Gardul parcului s-a înclinat, iar marginea trotuarului s-a afundat în pământ. Ca tabloul să fie complet, cablurile de înaltă tensiune, îngropate în subteran, sunt acum la vedere. Chiar pe lângă marginea gardului care împrejmuieşte parcul este şi o ţeavă de gaze, semn că surparea, provocată, probabil, de alunecările de teren, nu poate fi lăsată la voia întâmplării. Ba mai mult, groapa este foarte aproape de şosea, iar afectarea carosabilului este doar o chestiune de timp. 

Gălăţenii care sunt nevoiţi să treacă pe aici sunt nevoiţi să ocolească trotuarul şi să meargă chiar pe şosea. „Ar trebui închis de tot traficul pe aici pentru că este un real pericol. Asfaltul s-a surpat pentru că nu mai are pământ sub el. Bine că nu trecea nimeni pe aici în momentul acela. Trotuarul a fost construit prost şi e crăpat de sus până jos”, ne-a spus un gălăţean.

Nu se cunosc cauzele surpării

Pentru a-i proteja pe trecători, autorităţile au încercuit zona. Până la acoperirea gropii va mai trece ceva timp. Şi asta pentru că nu s-a aflat încă de ce s-a surpat trotuarul. „Au fost luate măsuri de protecție pentru a nu afecta populaţia care tranzitează zona. În ceea ce priveşte cauzele, acestea vor fi identificate în cadrul studiului pe care Primăria Galaţi l-a comandat pentru tot municipiul Galaţi şi în special pentru zonele sensibile, aşa cum este şi zona din Micro 21. Au fost reduse pierderile de apă din sistem, au mai fost probleme chiar în parc, însă se pare că nu aceasta este cauza cea mai importantă şi aşteptăm experţii să ne spună ce trebuie făcut acolo”, ne-a  declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Până la finalizarea studiului însă, trotuarul nu poate fi tranzitat, iar cetăţenii vor fi obligaţi să ocolească pe carosabil pentru a putea ajunge acolo unde au treabă.
Text şi foto: Teodora Miron

Citit 1977 ori Ultima modificare Duminică, 24 Mai 2015 15:58

5 comentarii

 • postat de galatean Sâmbătă, 23 Mai 2015 19:00 5.13.132.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cei care au decis sa amenajeze un parc in acea zona au fost niste imbecili si total iresponsabili.Pe locul unde se afla acel parc in micro 21 apareau periodic cratere.Din pacate un copil a murit inghitit de un crater format chiar pe locul unde este amenajat acel parc.Accidentul s-a produs in 1993 sau 1994 daca imi amintesc bine.Cei care locuiesc sau au locuit in acea zona cunosc cazul mentionat si zona cu risc mare.

  Raportează
 • postat de Emanuela Tataru Aurel Vuia Sâmbătă, 23 Mai 2015 07:02 78.97.221.*** Link la comentariu
  0
  0

  Venim cu precizari.
  Noi auzisem ca acolo s-ar fi produs ceva inca de acum cateva luni, dar surparea nefiind in centru ci tocmai in capatul orasului, a durat ceva sa ajungem cu specialisti si utilaje (natura ne-a creat tot felul de obstacole, trebuind sa evitam surparile naturale de pe faleza si s-o ocolim pe cea de pe str. Stadionului, careia -apropo- in cel mult un an-doi ii dam de cap);
  Specialitii nostri au ajuns in sfarsit la o concluzie: cauzele care au dus la surpare sunt naturale.
  In acest caz, este de bun simt ca natura sa repare ce a stricat (credem ca un vant bun poate sa adune tot praful din oras si sa-l depuna in surpare, si apoi o ploaie sa desavarseaca reparatia; similar natura ar trebui sa procedeze si cu surparile de pe faleza).

  Raportează
 • postat de x Sâmbătă, 23 Mai 2015 01:35 89.136.6.*** Link la comentariu
  0
  1

  Umor involuntar.
  ... Si cum ziceati ca se numeste satul Gropzilelor?
  PS. In realitate e Omor voluntar.

  Raportează
 • postat de x Sâmbătă, 23 Mai 2015 01:31 89.136.6.*** Link la comentariu
  0
  1

  Propun ca sa se-nfiinteze o comisie (in 1-2 luni), care sa pregateasca un caiet de sarcini pentru un studiu de pre-fezabilitate (2-3 luni), iar apoi sa se scoata la licitatie (contestabila legal) activitatea propriuzisa de executie a studiului de pre-fezabilitate.
  S.a.m.d.

  Raportează
 • postat de Anda Sâmbătă, 23 Mai 2015 00:33 5.13.237.*** Link la comentariu
  0
  1

  "Gălăţenii care sunt nevoiţi să treacă pe aici sunt nevoiţi să ocolească trotuarul" :-)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.